DŽAKA KAŽNJEN KAO MITROVIĆ: Fudbaler s Kosova dobio 8 UTAKMICA SUSPENZIJE, ali igraće protiv Jovića i Terzića!
Kris Kavana i Aleksandar Mitrović/Alesandro Dudić i Taulant Džaka, Foto: Pius Koller / imago sportfotodienst / Profimedia, Paul ELLIS / AFP / Profimedia

nagrabusio

DŽAKA KAŽNJEN KAO MITROVIĆ: Fudbaler s Kosova dobio 8 UTAKMICA SUSPENZIJE, ali igraće protiv Jovića i Terzića!

Džakin prestup je bio mnogo grublji, ali Mitrović se okomio na sudiju, a ne protivničkog igrača

Objavljeno:

Albanski fudbaler i igrač Bazela Taulant Džaka dobio je osam utakmica suspenzije nakon divljanja na meču Bazela i Ciriha.

U tom susretu 32. kola švajcarskog prvenstva Cirih je u gostima pobedio Bazel sa 2:0 golovima u sudiskoj nadoknadi vremena. Gosti su poveli sumnjivim penalom u 90. minutu kojim je podignuta tenzija.

U završnici susreta trojica igrača Bazela su isključena, a najviše je nereda napravio stariji brat poznatijeg Granita Džake, inače igrača Arsenala, koji je takođe ponikao u Bazelu.

Kulminacija je bilo Taulantovo udaranje glavom u grudi Nikole Katića, hrvatskog fudbalera koji je nedavno igrao za Hajduk i Rendžers, a sada je član Ciriha.

Džaka se izvinio zbog svojih postupaka, ali to nije uticalo na žestoku kaznu. Na ovaj način neće biti na raspolaganju treneru Hajku Fogelu do kraja švajcarskog prvenstva, ali će moći da igra protiv Fjorentine u četvrtfinalu Lige konferecnija.

Gotovo celu karijeru Taulant Džaka nastupa za Bazel, od 2010. godine, s tim da je imao kratki period boravka u ciriškom Grashopersu.

Bonus video:

00:23

Čarke fudbalera na 170. večitom derbiju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.