NIJE TI OVO ČALOBA: Džaka udario na Blekija, pa ODLETEO 2 metra! ZALEDIO se kad ga je Vanja ščepao... (FOTO/VIDEO)
Sukobi Granita Džake sa Srbima i Trevorom Čalobom, Foto: Michael Zemanek / Shutterstock Editorial / Profimedia, EPA/ Georgi Licovski, JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

već je ovo radio

NIJE TI OVO ČALOBA: Džaka udario na Blekija, pa ODLETEO 2 metra! ZALEDIO se kad ga je Vanja ščepao... (FOTO/VIDEO)

Granit je ispunio obećano - pokazao svoju drugu, prljavu stranu

Objavljeno: 12:38h
Nedeljko Đukić

Pričao je kako se nije obradovao rezultatima žreba za Svetsko prvenstvo u Kataru jer je njegova Švajcarska opet završila u grupi sa Srbijom. Kako je želeo da izbegne političku konotaciju i pritisak tog susreta. Kako je četiri i po godine posle skandala koji je napravio u Rusiji i zbog kog se kaje, zreliji. Kako sada neće dozvoliti da se emotivno isprazni protiv "Orlova" jer ih je to 2018. koštalo u osmini finala protiv Švedske (0:1).

Ali je Granit Džaka ispunio samo ono što je rekao na kraju najave meča: "I dalje u sebi imam onu drugu stranu".

Granit Džaka
foto: EPA/Georgi Licovski

Tu drugu stranu, prgavu, prljavu, provokatorsku, pa i sadističku, pokazao je više puta tokom utakmice Srbije i Švajcarske. Tokom drugog poluvremena kada je njegov tim vodio 3:2 što se ispostavilo kao konačan rezultat, provocirao je klupu Srbije sramnim hvatanjem za međunožje, a u finišu utakmice je izazvao haos na terenu.

Pokušao je da probije po levoj strani, Nikola Milenković ga je zaustavio i zagradio loptu dok nije izašla u gol-aut, a Džaka je, kao u pokušaju da je ostavi u terenu, šutnuo štopera srpske reprezentacije i uneo mu se u lice.

1 / 9 Foto: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

"Bleki" mu je momentalno odgovorio snažno ga odgurnuvši a brzo su pristigli ostali igrači, pre svih Vanja Milinković-Savić koji je stao između njih i nije dozvolio kapitenu Švajcarske da dodatno isprovocira Milenkovića.

Na kraju je Džaka slavio u dresu saigrača Jaširija, prezimena koje sve Albance podseća na drugog njihovog zemljaka, pa je i ovo verovatno bila svojevrsna provokacija upućena Srbima.

Granit se očigledno naslađivao izvesnom eliminacijom Srbije, a ako se setimo derbija Premijer lige početkom novembra između Čelsija i Arsenala, tada je uradio slično.

Granit Džaka, Trevor Čaloba
foto: Michael Zemanek / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Tobdžije" su izvojevale veliku pobedu u gostima (1:0), a pri kraju utakmice jedan njihov napad se završio tako što je lopta otišla u gol-aut ispred navijača Arsenala.

Bek Čelsija Trevor Čaloba je krenuo po loptu kako bi pokrenuo novi napad svoje ekipe, ali Džaka se pravio lud i pokušao da dođe do lopte jer je, tobože, smatrao da treba da bude korner za crveno-bele.

Usledilo je guranje i rvanje sa Čalobom dok se Švajcarac albanskog porekla pakosno osmehivao, a onda je ušao u sukob i sa pritrčalim Mateom Kovačićem.

Da sve bude čudnije, iako Džaka nije učestvovao direktno ni u jednom golu Švajcarske, a zbog pomenutih ispada mu preti suspenzija, FIFA ga je proglasila igračem utakmice! Možda zbog fer-pleja?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.