DA LI ZVEZDA RUŠI NEUGODNU TRADICIJU? Nećete verovati kada su crveno-beli poslednji put slavili u Humskoj (VIDEO)
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport©

POSEBAN MOTIV

DA LI ZVEZDA RUŠI NEUGODNU TRADICIJU? Nećete verovati kada su crveno-beli poslednji put slavili u Humskoj (VIDEO)

U aktuelnom sastavu Miloša Milojevića, samo dva fudbalera znaju kako je pobediti crno-bele u gostima igrač tima sa Marakane

Objavljeno:

Crvena zvezda u slavljeničkoj atmosferi uz overenu šestu uzastopnu titulu šampiona Srbije, a Partizan možda u najgorem trenutku u istoriji kluba.

Sigurno najbolji opis pred današnji (18.30), 170. večiti derbi na stadionu u Humskoj ulici pred praznim tribinama zbog kazne Disciplinske komisije FSS.

00:32

Tuča grobara i policije

Crveno-beli bi eventualnim trijumfom u komšiluku došli do +31 na tabeli u odnosu na večitog rivala, ali bi srušili i neugodnu tradiciju.

Naime, tim sa Marakane nije pobedio na gostovanju crno-bele još od 150. odmaravanje snage, odnosno 27. februara 2016. godine.

Zanimljivo samo dva igrača iz sadašnjeg sastava koji vodi Miloš Milojević zna kako se osvaja Humska, a u pitanju su Slavoljub Srnić i Aleksandar Katai.

Prvi je bio asistent kod gola Uga Vijere za 2:1 i preokret, dok je kod Miodraga Božovića starter bio i Aleksandar Katai.

Trijumf protiv Partizana u gostima imaju i Srđan Mijailović i Mirko Ivanić, ali prvom se to dogodilo u maju 2012. godine.

U pitanju je pogodak Kadua u nadoknadi vremena za 1:0, a tada 19-godipnji Mijailović kod Roberta Prosinečkog odigrao je celu utakmicu.

Ivanić je kao kapiten Vojvodine savladao Partizan u Beogradu 12. maja 2015. godine sa 2:0.

Golman i kapiten Milan Borjan i levi bek Milan Rodić imaju preko 20 susreta protiv Partizana u Humskoj, ali nijednu pobedu.

Naravno, kod Borjana se računa period Crvenoj zvezdi, ali i Radu i Radničkom iz Niša, a kod Rodića u dresovima OFK Beograda i Crvene zvezde.

Bonus video:

00:47

Delije pale zastave Rome

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.