MILOJEVIĆ RESPEKTUJE PARTIZAN: Ranjeni lav je najopasniji, ali... Na treningu Zvezde sve PRŠTI!
Miloš Milojević, Foto: Printscreen/Youtube/Crvena zvezda

samouveren

MILOJEVIĆ RESPEKTUJE PARTIZAN: Ranjeni lav je najopasniji, ali... Na treningu Zvezde sve PRŠTI!

Mi nemamo prostora da kalkulišemo, da izvedemo drugi sastav - objasnio je trener Zvezde

Objavljeno: 14:17h

Nakon Igora Duljaja i trener Crvene zvezde, Miloš Milojević, održao je konferenciju za medije uoči 170. prvenstvenog večitog derbija.

Partizan će u sredu od 18.30 ugostiti Zvezdu u 32. kolu Superlige Srbije, odnosno 2. kolu plej-ofa. Crno-belima su bodovi neophodni u borbi za mesta koja vode u evropska takmičenja, dok su crveno-beli u subotu osigurali šestu titulu šampiona Srbije zaredom.

- Derbi je svetkovina. Možda naši i njihovi rezultati to trenutno ne oslikavaju, ali imamo obavezu da održimo tu utakmicu najvećom u srpskom fudbalu. Maksimalno ozbiljni ulazimo u utakmicu koju želimo da dobijemo. Respektujemo protivnika jer je ranjeni lav najopasniji, ali cenimo sebe i idemo po dobar rezultat - počeo je Milojević.

Ne plaši se zasićenosti igrača.

- Neće biti teško motivisati igrače. Treba nam hladna glava da bi to izašlo na dobro, da bismo igrali dobro. Pokazali smo to i u prethodnom derbiju gde smo 35-40 minuta bili dobri. Ljudski mozak funkcioniše tako da pokušavate da uložite minimalno, a dobijete maksimalan učinak. To se oslika i na igrače koji imaju šest titula u nizu. Od nas se očekuje da ih motivišemo, ali jasno je da želimo još više - dodao je Milojević.

Miloš Milojević
foto: Printscreen/Youtube/Crvena zvezda

Da li će dati šansu mlađim igračima?

- Kad bih vam rekao da na treningu sve pršti... Ne treba da gledamo ko je mlad, igraju igrači Zvezde, na platnom su spisku, željni i orni. Mi nemamo prostora da kalkulišemo, da izvedemo drugi sastav. Prostora imamo da pet mladih igrača bude u timu - objasnio je trener Zvezde, pa dodao:

- Cilj je isti kao i kad sam došao - da igramo korektno Evropu, titula je bila prioritet, a Kup Srbije je prioritet kad ste branilac titule i Crvena zvezda. Stvorila se baza mladih igrača koji mogu da donesu novac. Videlo se da imaju kvalitet, ali im fali kontinuitet da bi bili prepoznatljivi na nekim većim tržištima. Moraće da odrade, bilo da dobiju 20 ili 50 minuta. Posle ovog meča ćemo imati još 800-900 minuta i to je dovoljno da se pokaže. Kod mene su svi igrali sem Dragovića i mladog golmana Miladinovića. Za sutra nisu spremni samo Milunović i Veljko Nikolić.

Zbog kazne Partizanu za nerede navijača na Banovom Brdu, neće biti publike u derbiju.

- Derbi bez publike nije derbi! Ja to lično ne volim, to je moj stav, ali se ne mešam. Voleo bih da bude 20 hiljada njihovih i 20 hiljada naših, pa ko je glasniji. Znam da bismo ih nadglasali, znači da će nama više faliti navijači - rekao je Milojević.

Ističe da Zvezda nije imala lak posao u prvenstvu.

- Ako je TSC dovoljno jak, ako je Čukarički dovoljno jak... Pokažete to na terenu. Nije lako pobeđivati, nije lako imati 20 bodova više. Treba pobediti u Novom Pazaru, u Nišu... Možda se negde osvoji liga u derbiju, sad u Premijer ligi, ali da je Arsenal pobeđivao 'male utakmice' bio bi šampion. Moje mišljenje je da svi srpski klubovi treba da budu po 20 odsto bolji. Ako bismo sezonu završili sa svim pobedama, bio bih zadovoljan. Kako ne, znači mi svaka pobeda pa i na treningu - na kraju je istakao Milojević.

Bonus video:

01:36

Sportsko društvo Crvena zvezda proslavilo 78 rođendan

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.