SVI SU PODBACILI - SVI SU NA PRODAJU: Dao 600 miliona na pojačanja Čelsija, pa stavio CEO TIM na transfer listu!
Tod Beli, Foto: EPA/Tolga Akmen

niko ne valja

SVI SU PODBACILI - SVI SU NA PRODAJU: Dao 600 miliona na pojačanja Čelsija, pa stavio CEO TIM na transfer listu!

Posle ukidanja 30 procenata plate svojim fudbalskim zvezdama, stiže nova šok odluka Toda Belija

Objavljeno:

Čelsi je eliminisan iz Lige šampiona u četvrtfinalu. Real Madrid je bio ubedljiv i ukupnim rezultatom 4:0 prošao dalje.

Sve to ne bi bilo toliko bolno za navijače "Plavaca" da ekipa ne beleđi katastrofalne rezultate na domaćoj sceni gde je ispala davno iz oba kupa, a u Premijer ligi je tek 11.

I to nakon što je vlasnik Tod Beli potrošio 329,5 miliona evra na pojačanja u januaru oborivši i taj rekord, a i ukupni jer je računajući letnji prelazni rok ukupno "istresao" 611,5 miliona evra, da bi njegov preskupi tim beležio užasne rezultate.

Tod Beli
foto: EPA/Andy Rain

Američki milijarder je pre godinu dana zamenio na mestu vlasnika Čelsija Romana Abramoviča i brzo postao još veći rasipnik od kontroverznog Rusa, ali zasada je daleko od uspeha koje je imao Putinov ljubimac.

I koristi drugačije metode. Dok je Abramovič imao bonuse za uspeh u LŠ, Beli je odlučio da fudbalerima koji su ga razočarali otkine 30 odsto plata. To se odnosi na one koji su potpisali ugovore otkako je on na čelu kluba.

Dakle, zvezde Ziješ, Haverc, Arizabalaga, Kovačić i Pulišić su "bezbedne", ali Fernandes, Mudrik, Madueke, Džejms, Antpilikveta i Čilvel će oseti manjak na bankovnom računu.

Ali, to nije sve. Iako je prvobitno stavio devet fudbalera na transfer listu za letnji prelazni rok, Beli je sad odlučio da niko nije nedodirljiv i da svaki može da ide u slučaju dobre ponude!

Tod Beli
foto: EPA/Andy Rain

Čelsi mora da proda veliki broj igrača ovog leta kako bi izbalansirao stanje i ispunio zahteve finansijskog fer-pleja nakon ogromnog izdatka u prethodna dva transfer roka.

Londosnki klub trenutno ima tim od 32 igrača, a najvredniji je Enco Fernandes, sa tržišnom vrednošću od 85 miliona evra, prema Transfermarktu.

Imena kao što su Rahim Sterling, Kristijan Pulišić, Pjer-Emerik Obamejang, Hakim Ziješ, Konor Galager, Žoao Feliks i Mejson Maunt su već na pola puta da napuste Čelsi na leto nakon što nisu ispunili očekivanja ove sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video:

00:48

FUDBAL I KRIMINAL SU NEZAOBILAZNI PARTNERI! Stručnjaci obelodanili zloupotrebu FUNKCIJA u fudbalu: Dolazi do začaranog kruga!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.