NIKAD NE RECI NIKAD! Grobari i Delije će biti preponosni! Mislili su da je sve izgubljeno, a onda... ČUDO SE DESILO! (VIDEO)
Foto: Fonet/Espreso.co.rs

LUDNICA!

NIKAD NE RECI NIKAD! Grobari i Delije će biti preponosni! Mislili su da je sve izgubljeno, a onda... ČUDO SE DESILO! (VIDEO)

Pred revanš mečeve osmine finala Lige šampiona, red je da se prisetimo najvećih preokreta u istoriji evropskog fudbala, kako bismo vas podsetili da se fudbal igra sve dok sudija ne odsvira kraj i da odustajanja u ovom sportu NEMA!
Objavljeno: 13:58h

Partizan - Sparta Prag, 1965/66 (1:4, 5:0)

U Pragu je Sparta slavila sa 4:1 u polufinalu Kupa šampiona, da bi crno-beli u Beogradu napravili pravi podvig pobedivši sa 5:0 i na taj način se plasiravši u legendarno finale u kom je poražen od Reala...

Real Madrid - Derbi Kaunti, 1975/76 (1:4, 5:1)

Posle uspešne ere Brajana Kloua, došao je takođe legendarni Dejv Makaj, koji je predvodio Ovnove u drugoj evropskoj kampanji. U prvoj utakmici Čarli Džordž postigao je het-trik u velikoj pobedi. Ali, onda je usledilo opuštanje, pa kada su Englezi došli u Madrid, više su se bavili razgledanjem grada nego treningom, što se naposletku obilo o glavu. Dva pogotka postigao je Roberto Martinez (ne poznati trener, već drugi čovek) u pobedi Kraljevskog kluba od 5:1.

Partizan - Kvins Park Rendžers, 1984/85 (2:6, 4:0)

Prva utakmica odigrana je u Londonu, na stadionu Hajberi, jer Loftus Roud nije zadovoljavao UEFA kriterijume. Policajci su slavili nad Jugoslovenima sa 6:2 kod kuće i mislili su da je sve gotovo, ali... U Beogradu su poraženi sa 4:0. Jedna velika bizarnost okruživala je ovaj meč.

- Trener Alan Maleri nas je jurio kada smo krenuli ka tunelu. Mislio je da se igraju produžeci - istakao je golman Piter Haker. Naravno, "stručnjak" je ubrzo otpušten.

Mec - Barselona, 1984/85 (2:4, 4:1)

U prvoj utakmici u okviru Kupa Kupova, Barsa je slavila sa 4:2, a legendarni Bernd Šuster je Francuzima u šali "nudio šunku zbog svih poklona koje su im dali te večeri". Nažalost po Nemca, Mec je pobedio u revanšu na Nou Kampu sa 4:1, a ono što je veoma interesantno je činjenica da Francuzi nisu poslali gotovo nijednog novinara da isprati taj događaj! KAKVA GREŠKA!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.