"NEMAM ČAROBNI ŠTAPIĆ, NITI GOVORIM DA ĆU SVE REŠITI!" Prvo obraćanje Dragana Džajića kao predsednika FSS
Obraćanje Dragana Džajića, Foto: FSS

"Želim da ukinem klubaštvo"

"NEMAM ČAROBNI ŠTAPIĆ, NITI GOVORIM DA ĆU SVE REŠITI!" Prvo obraćanje Dragana Džajića kao predsednika FSS

Mogu da radim najbolje što znam, da dam svoje znanje i umeće, a vreme će pokazati kako će to izgledati. Ne završava se sve time ko je pobedio. Samo vas molim da na početku imate strpljenja, da iz svih uglova prvo sagledamo sve probleme, rekao je prvi čovek srpskog fudbala

Objavljeno:

Legendarni Dragan Džajić jednoglasno je izabran za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije, a potom se obratio prisutnima.

- Hvala vam na poverenju koje ste mi ukazali izborom za predsednika FSS-a. Počastvovan sam činjenicom da sam dobio priliku da vodim srpski fudbal. Prihvatio sam ovaj izazov, jer smatram da znanjem i iskustvom mogu da pomognem. Možemo zajedno da rukovodimo srpskim fudbalom i podignemo ga na još viši nivo.

Dragan Džajić
Dragan Džajićfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

- Kada sam bio kandidat, rekao sam da sebe smatram odgovornim čovekom i da će odgovornost i ozbiljnost u pristupu obavezama u naredne četiri godine biti odlika mog rada i celog Saveza. Nameravam da to ispunim. Ima dosta stvari koje u FSS dobro funkcionišu, ali i onih koje možemo da unapredimo. Merilo rada Saveza u javnosti je reprezentacija, daćemo sve od sebe da postanem redovan učesnik velikih takmičenja, Evropskog i Svetskog prvenstva, a potom i da napravi iskorak na njima posle dužeg vremena. Sada je prioritet plasman na Evropsko prvenstvo i da tamo ostvarimo uspeh.

Dragan Džajić
Dragan Džajićfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

- Želim da i u drugim oblastima budemo uspešni. Formirao sam tim kojem će biti zadatak da srpski savez napravi iskorak. Država u izgradnji infrastrukture pomaže koliko može, a razvoj treba usmeriti i na druge stadione, van Beograda. Svi sa nestrpljenjem čekamo izgradnju nacionalnog stadiona.

- Kada sam bio igrač i kao navijač, uvek sam želeo pune tribine. A, navijače na stadione može da donese samo dobar rezultat, što smo videli i kada smo se plasirali na Mundijal. Najodgovorniji za to su stručni štab i igrači, mi smo tu da im obezbedimo sve uslove. I siguran sam da će tako i biti.

Dragan Džajić
Dragan Džajićfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

- Želimo da radimo na razvoju svih regiona. Znam koliko imamo talentovane dece, ne smemo da dozvolimo da propadaju. Nisu svi potencijali koje imamo iskorišćeni u pravoj meri. Trudićemo se da ojačamo sve strukture Saveza, da takmičenje Superlige učinimo jačim, profitabilnijim. Želim da svakoj organizaciji u FSS dam punu autonomiju, ali će to značiti i da se traži odgovornost od njih. Sudijski organi će delovati samostalno, to potenciram jer je to uvek tema. Verujem ljudima u njoj, da to mogu, a Savez će biti brana koja će biti tu za njih.

Dragan Džajić
Dragan Džajićfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

- Želim da ukinem klubaštvo, sitne dnevne interese koji dovode do podela i destrukcije.

- Nemam čarobni štapić, ne obećavam kule i gradove, niti govorim da ću ja sve rešiti. Niti sam to obećao. Mogu da radim najbolje što znam, da dam svoje znanje i umeće, a vreme će pokazati kako će to izgledati. Ne završava se sve time ko je pobedio. Samo vas molim da na početku imate strpljenja, da iz svih uglova prvo sagledamo sve probleme.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.