NAJBOLJI SRPSKI FUDBALER 20. VEKA, HVALILI GA PELE I EUZEBIO! Bogata biografija Dragana Džajića (VIDEO/FOTO)
Dragan Džajić, Foto: Starsport©

legenda marakane!

NAJBOLJI SRPSKI FUDBALER 20. VEKA, HVALILI GA PELE I EUZEBIO! Bogata biografija Dragana Džajića (VIDEO/FOTO)

Verovatno budući predsednik Fudbalskog saveza Srbije kao direktor Crvene zvezde stvorio tim koji je kasnije bio prvak Evrope i sveta

Objavljeno:

Fudbalski savez Srbije u utorak bi trebalo da dobije novog predsednika posle dve godine, a to će po svemu sudeći biti Dragan Džajić.

Nemanja Vidić je povukao kandidaturu, ali počasni predsednik Crvene zvezde mora da ispuni jedan uslov kako bi postao prvi čovek FSS.

FSS JE IMAO OSAM PREDSEDNIKA DO SADA: Jedan vladao devet godina, a drugi bio dvaput na čelu (FOTO)

Dragan Džajić rođen je 30. maja 1946. godine na ubu, a kao dečak je došao u Crvenu zvezdu, prvo u podmladak, a potom je usledila selidba među seniore.

Debitovao je 1963. godine sa 17 godina i devet dana protiv podgoričke Budućnosti, a uveo ga je trener Miša Pavić.

Dragan Džajić i Svetozar Mijailović
Dragan Džajić i Svetozar Mijailovićfoto: Starsport©

Crveno-beli dres nosio je do 1975. godine, a potom je usledila dvogodišnja epizoda u Bastiji i povratak na Marakanu na jednu sezonu.

Ukupno 590 utakmica i 287 golova, od toga čak 389 zvaničnih utakmica, pet titula i četiri Kupa u Jugoslaviji i jedan Mitropa kup.

Za Jugoslaviju je od 1964. do 1978. godine upisao 85 nastupa i 23 pogotka, a sa nacionalnim timom izgubio je u finalu Evropskog prvenstva 1968. godine.

Kao igrač hvalili su ga Euzebio i Pele, a kao direktor Crvene zvezde ostao je upamćen kao tvorac zlatne generacije iz Barija.

Dragan Džajić
Dragan Džajićfoto: Starsport©

Kasnije je bio i predsednik kluba sa Marakane, a od 2014. godine počasni je predsednik nekadašnjeg prvaka Evrope i sveta.

Zvanično je proglašen za najboljeg fudbalera Srbije u 20. veku, a od naredne sezone niko neće nositi dres sa brojem 11 u Crvenoj zvezdi u Džajićevu čast.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.