NEMANJA VIDIĆ OTKRIO POZADINU CELE PRIČE! Trpeo niske udarce: "Hteli su da me degradiraju kao čoveka!"
Nemanja Vidić, Foto: GLYN KIRK / AFP / Profimedia

bura u srpskom fudbalu

NEMANJA VIDIĆ OTKRIO POZADINU CELE PRIČE! Trpeo niske udarce: "Hteli su da me degradiraju kao čoveka!"

Vidićeve reči će uzburkati srpsku javnost

Objavljeno: 17:23h

Legendarni fudbaler Nemanja Vidić je spreman da se vrati u srpski fudbal i zauzme čelo FSS, a sada je u intervjuu za "Mozzartsport" i "Sportklub" otkrio pozadinu čitave priče.

Nekadašnji kapiten Junajteda kaže kako je odmah osetio da nije poželjan...

- Osetio sam od početka nekako negativan stav prema mojoj kandidaturi. Još dok sam samo govorio o nameri pojavio se drugi kandidat kao predstavnik Crvene zvezde što mi je izgledalo više kao poruka nego kao podrška. Nisam osetio povod za takvu reakciju. Posle toga, čak i pre no što sam izneo program i predstavio Izvršni odbor, prvi put se desilo da neko glasa pre nego što su izbori i počeli. I onda nekako razmišljam: čemu izbori? - rekao je Vidić na početku intervjua za Mozzart Sport.

Mnogi su promenili svoj stav kada se Džajić uključio u izbornu trku.

Zvezdan Terzić, Nemanja Vidić
foto: Starsport©

- Neki su ljudi čak bili spremni da budu u mom IO, neki iz regiona. Posle odjednom – ne. Drugi nisu hteli ni da ulaze u komunikaciju, čak i pre Džajićeve kandidature, da ja uopšte objasnim koje su mi ideje. Beograd sam dugo čekao da odgovori... Tu krivica ne ide u mom pravcu.

Kaže da je trpeo niske udarce...

- Sve se radilo da nemam ni pet delegata da me kandiduju, da mi se ne dozvoli da uopšte uđem u taj proces i da onda kažu: Vidi ga, mali Perica, šta je on mislio da iz kopački uđe u Savez?! Hteli su prvo kao čoveka da me degradiraju, pa da onda nemam ni Izvršni odbor. Pa onda da te neće nijedna organizacija. To je baš bilo nisko. Očigledna je bila namera da pokažu da nisam sposoban da vodim neku organizaciju.

Da li se iznenadio kada je video Dragana Džajića kao protivkandidata?

- Najiskrenije jesam. Samo bih voleo da čujem da li je to što je Zvezda počela da traži svog kandidata tek posle moje objave da idem u izbore stav kluba i svih zvezdaša ili samo jednog čoveka? Ako jesu svi protiv mene nekako bi prirodno i bilo da to kažu. Baš bih voleo da čujem.

Dragan Džajić
Dragan Džajićfoto: Starsport

O svom zvezdaštvu Vidić ne želi ni da priča, iako je kandidat postao kao predlog Jedinstva sa Uba.

- Ja sam otišao u Jedinstvo zato što me je Nemanja Matić prvi podržao. I hteo sam da budem kandidat svih klubova, ne samo Crvene zvezde. Ne zato što ja ne volim Zvezdu. Svi znaju koliko je volim, ja nemam potrebu da se tu dokazujem i pričam šta sam radio. To je suvišno. To je i prošlo vreme, ja sam čovek koji ozbiljno razmišlja. Na kraju i samo ime Jedinstvo, zvuči simbolično.

Vidić je još jednom naglasio da ga politika ne zanima...

- Apolitičan sam. Dvadeset godina sam gradio nešto i neću sigurno sada da dozvolim da neko to zloupotrebljava zarad politčkih poena. Ne želim uopšte u tu vrstu komunikacije, koja god stranka bila. Politikom se ne bavim. Promovišem sportske teme u interesu srpskog fudbala. Ne pričam o ekonomiji ni imigrantima. Da li imam stav o tome? Imam kad pričam sa prijateljima. Da li ću javno da ga iznesem? Neću. Jer bavim se onime što znam. Svoje ime i prezime dajem na tacnu srpskog fudbala i kažem: izvolite. Sa te strane sam čist i osećam se dobro.

(Espreso/Mozzartsport/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.