DULJAJ POZVAO NA MOBILIZACIJU: Grobari dobili JASNU poruku!
Igor Duljaj, Foto: FOTO: FK Partizan

ZASUKAO RUKAVE

DULJAJ POZVAO NA MOBILIZACIJU: Grobari dobili JASNU poruku!

Debituje pred domaćim navijačima

Objavljeno: 14:08h

Fudbaleri Partizana u sredu dočekuju Kolubaru u okviru 25. kola Superlige Srbije.

Novinarima se pred meč sa klubom iz Lazarevca obratio novi trener crno-belih Igor Duljaj.

Na početku obraćanja dotakao se nedavnog večitog derbija u kojem je njegov tim poražen minimalnim rezultatom.

- Pozitivna stvar je drugo poluvreme, jer je tim fizički dominirao, imali smo dosta šansi, što je dobra stvar protiv protivnika kao što je Zvezda, loša stvar je što smo stegnuto ušli u meč, Zvezda je to iskoristila na početku utakmice. Utisci su se slegli, to je završena priča i kao što sam rekao svaka sledeća utakmica je za nas najvažnija - rekao je Duljaj.

Partizan će protiv Kolubare biti oslabljen neigranjem Belića, Rikarda, Filipovića i Markovića.

Rikardo Gomeš u duelu sa Aleksandrom Dragovićem
Rikardo Gomeš u duelu sa Aleksandrom Dragovićemfoto: @Starsport/Srđan Stevanović

- Imamo igrače koji mogu da nadomeste njihov izostanak, u ovom momentu mi je svaki igrač bitan, računam ozbiljno na sve jer samo na taj način možemo da idemo napred.

Duljaju će ovo biti debi pred domaćim navijačima na klupi Parnog valjka.

- Verujem u kontekstu da moramo da budemo još agresivniji. To je ono što mogu da obećam. Ja sam u sistemu od kako je Savo Milošević bio tu, znamo se, nije potreban period za upoznavanje. Važnije mi je od toga kako ćemo mi da uđemo u meč, sada se bavim samo svojom ekipom. Analizirao sam Kolubaru, mogu sa tri i četiri pozadi, da menjaju sistem, ali mi je najbitnija moja ekipa, tražim od svojih igrača da budu borbeni, agresivni i to je u ovom momentu najvažnije, da osvojimo tri boda.

Novi šef stuke crno-belih najavio je i da će sa svojim igračima raditi na obuzdavanju emocija, kako ne bi olako dobijali kartone.

- Svako nesportsko reagovanje može da bude sankcionisano kartonima, kao što je bilo na mečus a Zvezdom. Moramo da budemo obazrivi, tražiću to od njih. Ponesu emocije, ali emocije moraju da se kontrolišu - rekao je Duljaj i dodao:

- Rekao sam, emocije morate da kontrolišete, nisam više mlad kao što sam bio, imam iskustvo iz Šahtjora, dosta sam tamo naučio, možeš da planeš, ali sve je stvar samokontrole.

On je potom uputio poziv navijačima Partizana.

Navijači Partizana
Navijači Partizanafoto: Starsport

- Moram da uputim u svoje lično ime želju za mobilizaciju navijača, imao sam dosta poziva od bivših trenera Partizana, koji su mi dali ogromnu podršku, mnogo je važno da nas bude što više na stadionu. Meni to mnogo znači, ali i igračima. Zadovoljan sam podrškom u derbiju. Navijači su nam od izuzetne važnosti.

Kristijan Belić u poslednje vreme pruža sjajne partije, a stilom dosta podseća upravo na Duljaja.

- Dosta trči, energičan je, dosta radi za tim, voleo bih da bude bolji igrač od mene, on je mlad, ima lepu budućnost ispred sebe, mi smo tu da mu pomognemo da bude još bolji.

O Koloradu ima samo reči hvale.

- On polako ulazi u formu, kada sam bio u Teleopiku imali smo pripremnu utakmcu gde je igrao za omladince Partizana, ima dobru tehniku, iako je visok. Ne znam da li sam nekog iznenadio što je igrao u derbiju, vreme će pokazati o kakvom se igraču radi.

Bruno Fidalgo je stigao u tabor crno-belih i biće Duljajev pomoćnik.

- To je Bruno koji je mlad stručnjak, ima 32 godine, ali već 12 godina radi kao trener, takođe se bavi analitikom, to će mi mnogo pomoći, i meni i igračima.

Fudbaleri Partizana posle poraza od Crvene zvezde u 169. večitom derbiju
Fudbaleri Partizana posle poraza od Crvene zvezde u 169. večitom derbijufoto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Trener Partizana je svestan da neće moći odmah da stvori tim kakav želi.

- Za sve što želite u životu je potrebno vreme, koje sada ja nemam. U ovom momentu moramo da budemo borbeni i agresivni. Možda neće ljudi uživati u lepoti odmah, nadam se da će se vremenom promeniti to i da će da bude ona slika koju želim, da navijači budu zadovoljni.

Za kraj je upitan i da li postoji šansa za saradnju sa Šahtjarom.

- Saradnja je da se pojavi jedan mlad igrač koji bi zadovoljio potrebe kluba kao što je Šahtjor - zaključio je Duljaj.

Duel Partizana i Kolubare na programu je u sredu 8. marta sa početkom od 18:30.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.