"TREBA MI POMOĆ, ŽIVIM IZ DANA U DAN" - Igrao za Partizan, Real i Jugoslaviju, sad preživljava sa 400 evra mesečno!
Predrag Spasić, Foto: Printscreen/Youtube/Arena Sport TV

teška situacija

"TREBA MI POMOĆ, ŽIVIM IZ DANA U DAN" - Igrao za Partizan, Real i Jugoslaviju, sad preživljava sa 400 evra mesečno!

Pao je u depresiju zbog svega što mu se dogodilo

Objavljeno:

Udruženje veterana FK Real Madrid reagovalo je brzo nakon što je saznalo da jedan njihov kolega ima tešku fudbalsku penziju.

U pitanju je Predrag Spasić (57), bivši reprezentativac Jugoslavije koji je bio standarni član ekipe koja je 1990. godine na Svetskom prvenstvu ispala u četvtftinalu od Argentine nakon penala.

Karijeru je počeo u Radničkom iz Kragujevca nakon čega je dve sezone proveo u Partizanu. Posle odličnih nastupa na SP 1990. Real ga je primetio i doveo u Madrid.

Za "kraljevski klub" je odigrao samo jednu sezonu, ukupno 22 utakmice. Nesrećno je postigao autogol na "Kamp Nouu" u derbiju sa Barselonom čiji navijači su mu sarkastično skandirali ime.

Upao je u nemilost predsednika Mendose i trenera Tošaka, ali se sve promenilo kada je u Madrid stigao Radomir Antić. Spasić je ponovo postao standardan u ekipi, a zablistao je u pretposlednjem kolu protov Barse (1:0).

Zatim je igrao u Osasuni i Atletiko Marbelji pre povratka u srbiju gde je igrao za Radnički Beograd i za kraj opet u Kragujevcu.

Ipak, novac koji je zaradio od fudbala nije uspeo da "oplodi". Doživio je bankrot nakon što je uložio novac u jedan projekat koji je propao. Spasić danas radi za 400 evra mesečno u jednom skladištu u Kragujevcu.

- Treba mi pomoć u ekonomskom smislu. Živim iz dana u dan, u teškoj sam situaciji. Trebaš da budeš jak da sve prebrodiš - rekao je Spasić španskim novinarima koji su ga posetili, a prenosi "Večernji.hr".

Pao je u depresiju zbog svega što mu se dogodilo.

Spasić pre toga 30 godina nije izlazio u medije, a nakon što je javnost saznala za ovaj slučaj javili su se iz udruženja veterana Real Madrida. To društvo pomaže bivšim igračima kraljevskog kluba, a nije retkost da fudbaleri koji su igrali za slavni Real imaju finansijskih problema. Sada su obećali pomoć Spasiću.

- Srećan sam zbog toga. Ponosan sam, to je možda moja greška. Sve što mi se dogodilo me jako pogodilo i nisam ni sa kim razgovarao. Živeo sam u tišini i zatvorio se u sebe - rekao je Spasić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.