"NEMA BOLJE UTAKMICE OD DERBIJA!" Luis Ibanjez nam otkrio šta će odlučiti duel večitih rivala (VIDEO/FOTO)
Luis Ibanjez za Espreso, Foto: Saša Pavlić Koky, Starsport©, Stefan Stojanović

ESPRESO INTERVJU

"NEMA BOLJE UTAKMICE OD DERBIJA!" Luis Ibanjez nam otkrio šta će odlučiti duel večitih rivala (VIDEO/FOTO)

Nema tu motivacije niti pritiska, to je derbi koji svaki igrač hoće da igra i bude spreman za taj meč, rekao je Argentinac za naš portal

Objavljeno:
Veljko Petrović

Danas od 19 časova, Crvena zvezda dočekuje Partizan na Marakani u 24. kolu Superlige Srbije u 169. večitom derbiju.

Svetkovina srpskog fudbala iznedrila je brojne heroje, a jedan od njih je argentnski levi bek Luis Ibanjez (34) koji je danas kapiten RFK Grafičara.

Luis Ibanjez
Luis Ibanjezfoto: Starsport©

U pitanju je filijala crveno-belih u Prvoj ligi Srbije, a Delije pamte 150. večiti derbi i 27. februar 2016. godine, poslednju pobedu u Humskoj ulici.

Tada je popularni Lučo bio strelac za izjednačenje u 23. minutu iz slobodnog udarca, a kasnije je Ugo Vijeira doneo trijumf od 2:1.

Defanzivac je dres kluba sa Marakane nosio od jula 2015. godine do avgusta 2016. godine i odigrao je 37 utakmica uz 11 golova i 15 asistencija u svim takmičenjima, a osvojio je Superligu Srbije u sezoni 2015/16.

Luis Ibanjez u ekskluzivnom intervjuu za portal Espreso razgovarao je o narednom susretu Crvene zvezde i Partizana.

Luis Ibanjez slavi gol protiv Partizana u Humskoj
Luis Ibanjez slavi gol protiv Partizana u Humskojfoto: Dado Đilas

* Igrao si večiti derbi sa Partizanom, dao i gol. Zna se koliki je pritisak ova utakmica u Srbiji. Šta je najvažnije za fudbalera kako bi izašao mirne glave na teren protiv najvećeg rivala?

- To je veliki derbi o kojem se već 10-15 dana unapred priča. Nema tu motivacije niti pritiska, to je derbi koji svaki igrač hoće da igra i bude spreman za tu utakmicu. Mislim da nema potrebe niko da te motiviše. Svaki igrač se sam motiviše, nema bolje utakmice nego kada se igra derbi, pogotovo ako igraš kod kuće.

1 / 6 Foto: Dado Đilas

* Crvena zvezda ima 13 bodova više od Partizana. Kakav derbi očekuješ, da li je Zvezda apsolutni favorit ili vidiš šansu Partizana za iznenađenje i pobedu na Marakani? Posebno posle turbulencija i promene trenera?

- Zvezda ima prednost od 13 bodova i to je dosta, ali ne treba se opustiti jer je derbi posebna utakmica. Nikad se ne zna, ali prednost je što se igra na Marakani sa našim navijačima i uvek je lakše igrati pred njima, pogotovo kod kuće. Ja se nadam pobedi, ali Partizan je u krizi i njima je vađenje iz krize pobeda u derbiju.

1 / 4 Foto: Starsport©

* Mnogi govore da večiti derbi odluče detalji ili čak jedan detalj. Šta misliš u ovom konkretnom, narednom derbiju šta će odlučiti - Tim ili neki pojedinac?

- Smatram da derbi neodlučuje detalj ili detalji, već ko je više motivisaniji i ko ima veće želje za pobedom. Zvezda ima prednost, biće opuštenija jer ima veliku prednost i mislim da nema pritisak. Ali, u derbiju nema favorita, iako bi po meni to trebalo da bude Zvezda zato što je bolja ekipa i drugo zato što igra kod kuće. Ali, derbi je uvek derbi.

1 / 8 Foto: Starsport©

* Na koju poziciju bi stavio beogradski večiti derbi u svetu? I koliko ima sličnosti prvo sa duelom Boke i Rivera, a onda i sa susretom Dinama i Hajduka?

- Milsim da je među 10 derbija na svetu. Tu su Real - Barselona, Mančester siti - Mančester junajted, Boka - River, Olimpijakos - Panatinaikos, Galatasaraj - Fenerbahče, tako je i Crvena zvezda - Partizan. I u Južnoj Americi imaš derbije poput Penjarol - Nasional, Flamengo - Kruzeiro za koje ljudi u Evropi možda ne znaju. Isto tako Južnoamerikanci ne znaju za ove evropske derbije, ali preko društvenih mreža dosta se zna o večitom derbiju. Drago mi je zbog toga jer je to za mene među deset derbija na svetu - zaključio je Luis Ibanjez u razgovoru za Espreso.

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.