Imamo idealne timove Zvezde i Partizana od najboljih stranaca. Ko bi dobio taj derbi? (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić Koky, Dado Đilas, Filip Plavčić

Ko je jači?

Imamo idealne timove Zvezde i Partizana od najboljih stranaca. Ko bi dobio taj derbi? (VIDEO)

Često se dešavalo poslednjih godina da stranci odlučuju pobednika "najveće svetkovine srpskog fudbala", a mi smo izabrali one koji su se najbolje pokazali
Objavljeno:

6. Segundo Kastiljo

Bilo kog navijača Zvezde da pitate za najboljeg stranca u istoriji kluba, sigurno će vam 90% njih reći ime Ekvadorca: Proveo je dve sezone u Ljutice Bogdana, dao je ukupno tri gola u derbijima.

7. Mičel Donald

Bez Holanđanina se ne može zamisliti sredina terena crveno-belih u poslednjih godinu i po dana. Borben, čvrst i timski igrač sa dinamitom u nogama je glavni igrač i miljenik navijača.

foto: Saša Pavlić Koky

8. Kadu

Dali smo mu prednost u odnosu na zemljaka Evandra Gebela, ako ni zbog čega drugog onda zbog gola u derbiju za pobedu u poslednjim minutima, dok je njegov sunarodnik promašio penal u derbiju. Isti je razlog i što ima prednost u odnosu na Kangu. Prvi stranac sa više od 100 nastupa u srpskom fudbalu.

9. Kristijan Borha

Kolumbijac je igrao sjajno u Zvezdi, ali nisu imali para da ga otkupe po isteku pozajmice. Dobar je bio i u dueluma sa crno-belima, jedan od najagilnijih igrača i strelac je jednog gola u derbijima, doduše u polufinalu Kupa.

10. Blagoj Georgijev

O njemu postoje oprečna mišljenja, neki navijači tvrde da je bio dobar, dok drugi da nije opravdao očekivanja. Ipak, na njegovoj poziciji crveno-beli nisu imali boljeg igrača iz inostranstva. Njegova sezona je bila solidna, uzeo je titulu.

11. Ugo Vijeira

Portugalac je ove zime napustio Marakanu na ne baš slavan način i posle ne baš slavne jeseni, ali ipak pamte se njegovi pogoci koji su doneli titulu prošle godine, a naročito ona bomba u 149. večitom derbiju. Na 4 utakmice protiv Partizana postigao je tri gola - malo li je?!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.