Imamo idealne timove Zvezde i Partizana od najboljih stranaca. Ko bi dobio taj derbi? (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić Koky, Dado Đilas, Filip Plavčić

Ko je jači?

Imamo idealne timove Zvezde i Partizana od najboljih stranaca. Ko bi dobio taj derbi? (VIDEO)

Često se dešavalo poslednjih godina da stranci odlučuju pobednika "najveće svetkovine srpskog fudbala", a mi smo izabrali one koji su se najbolje pokazali
Objavljeno:

Prošlo je mnogo vremena od kada su Crvena zvezda i Partizan nastupili bez stranih fudbalera u Večitom derbiju, a tako će biti i u predstojećem 153. prvenstvenom susretu najvećih rivala.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Igrači iz inostranstva će činiti glavne poluge oba tima u subotu, a u poslednje vreme se vrlo često dešavalo da upravo strani fudbaleri rešavaju pobednika "utakmice nad utakmicama" srpskog fudbala.

Mnogo je stranih igrača igralo u najvećoj svetkovini srpskog fudbala, a mi smo odlučili da napravimo idealne timove Crvene zvezde i Partizana upravo sastavljene od stranih igrača koji su nastupili u derbiju.

CRVENA ZVEZDA

1. Boban Bajković

Crveno-beli do sada nijednom nisu angažovali golmana van bivše SFRJ, pa smo zato bili primorani da stavimo u tim Crnogorca i miljenika navijača.

foto: Saša Pavlić Koky

2. Luis Ibanjez

Argentinac je za tek koji mesec duže od jedne sezone uspeo da priraste srcima navijača crveno-belih koji najviše i pamte onaj njegov pogodak iz slobodnog udarca u 150. Večitom derbiju.

3. Ibrahim Gaj

Senegalac je svojom borbenošću i požrtvovanošću kupio ljubav navijača, a naročito posle onog fizičkog sukoba sa Almamijem Moreirom u 134. duelu komšija sa Topčiderskog brda. Jedan je od najboljih stranaca u istoriji crveno-belih.

4. Damijan Le Talek

Francuza smo prinudno morali da stavimo na poziciju štopera na kojoj se dobro pokazao u jesenjoj polusezoni. Svojim igrama i tu, i na sredini terena pokazao je da je jedan od kvalitetnijih igrača koji su igrali na Marakani.

foto: Saša Pavlić Koky

5. Li Adi

Senegalac je takođe prinudno kod nas stavljen na pozicjiju desnog beka. Iako je odigrao jednu polusezonu na Marakani i jednu utakmicu protiv Partizana, njegov kvalitet nije bio sporan, ali njegova narav itekako jeste.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.