STANKOVIĆ I ĐURIČIĆ SE ODREKLI NOVCA! Sampdorija pred BANKROTOM, a klub našao rešenje uz pomoć trenera i igrača
Dejan Stanković, Foto: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

teška vremena

STANKOVIĆ I ĐURIČIĆ SE ODREKLI NOVCA! Sampdorija pred BANKROTOM, a klub našao rešenje uz pomoć trenera i igrača

U Sampdoriji preživeli prvi rok

Objavljeno: 15:20h

FK Sampdorija se nalazi u jako teškoj situaciji... Osim što beleži loše rezultate i preti joj ispadanje izSerije A, na sve su se nadovezale finansijske poteškoće.

Kontroverzni vlasnik Masimo Ferero je uspe nekako da "kupi vreme" i za sada spreči bankrot, kao i oduzimanje bodova u ligi koji bi definitivno značili seobu u niži rang.

Međutim, klub Dejana Stankovića se, ipak, snašao.

Đenovljani će igračima i stručnom štabu isplatiti oktobarsku i novembarsku platu, što je prva uplata Stankoviću od dolaska na Marasi, a oni će se odreći decembarske.

Masimo Ferero
Masimo Fererofoto: EPA/Simone Arveda

Stanković i fudbaleri zajedno sa Filipom Đuričićem pristali su da im se poslednji mesec iz 2022. godine pretvori u bonus ukoliko opstanu u Seriji A, što će biti teška misija.

Time je Samp kupio vreme da ne dobije kaznu oduzimanja bodova, ali i put ka stečaju, pošto mu i dalje visi mač nad glavom. Sledeći rok je 16. maj kada na red dospevaju januarska, februarska i martovska plata, pa će Sampdorija morati da isplati novih 11 miliona evra.

Đuričić, desno
Đuričić, desnofoto: EPA/LUCA ZENNARO

Sampdorija posle 22. kola ima samo 11 bodova na pretposlednjem mestu Serije A, odnosno osam manje od Specije koja je iznad crte, kao i šest od ugrožene Verone. U narednom kolu čeka Bolonju i u tom meču mora da pobedi ako želi da zadrži bilo kakvu nadu.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.