MARKO NIKOLIĆ SE VRAĆA!
Marko Nikolić, Foto: Starsport©

jedan zadatak - trofeji

MARKO NIKOLIĆ SE VRAĆA!

Jednom je bivši trener Partizana bio prvak države i uzeo jedan kup

Objavljeno: 14:54h

Srpski trener Marko Nikolić je blizu pronalaska novog angažmana.

Kako prenosi ruski 'Čempionat', bivši strateg Partizana je blizu dogovora sa mađarskim Fehervarom, klubom koji je predvodio u periodu od 2017. godine do 2019.

U prvom mandatu, Nikolić je beležio sjajne rezultate, bio je prvak zemlje 2018. godine, i osvojio Kup 2019. Igrao je grupnu fazu Lige Evrope gde je dva puta pobedio PAOK, dok je sa Čelsijem igrao nerešeno.

Marko Nikolić
foto: Profimedia

Nikolić je na jesen 2019. napustio klub posle loše sezone jer je bio nezadovoljan što je klub ostao na drugom mestu na tabeli sa čak 13 bodova manje od Ferencvaroša.

Zatim se preselio u Lokomotivu iz Moskve. U klubu nije dočekan na pravi način, jer je na klupi zamenio Jurija Sjomina koji je klupska legenda i sa tom odlukom se mnogi navijači nisu složili.

Međutiim, Nikolić je ubrzo počeo da beleži dobre rezultate. Sa klubom je igrao Ligu šampiona i to u grupi as Bajernom, Atletikom i Salcburgom i osvojio ukupno tri boda što nije bilo dovoljno da obezbedi proleće u Evropi. Najveći uspeh je ostvario osvajanjem kupa Rusije.

Marko Nikolić trener, Marko Nikolić, FK Lokomotiva Moskva
foto: Profimedia

Kraj saradnje je došao kada je u klub stigao Ralf Rangnik koji je želeo promociju mladih igrača, a Marko Nikolić se sa tim nije složio.

Mnogi klubovi su navodno želeli Nikolića na svojoj klupi, ali kako stoje stvari, srpski trener će opet raditi u Mađarskoj.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.