FILMSKA PRIČA - FUDBALER OTKRIO DA JE PRINC! Nasledio celo ostrvo ogromne države: "Baka mi je pričala priču..."
Đordi Amat (levo), princ Siaua, Foto: EPA-EFE/BAGUS INDAHONO

NJEGOVO VELIČANSTVO

FILMSKA PRIČA - FUDBALER OTKRIO DA JE PRINC! Nasledio celo ostrvo ogromne države: "Baka mi je pričala priču..."

Amat tvrdi da mu se život neće mnogo promeniti

Objavljeno:

Španski fudbaler Đordi Amat (30) imao je solidnu karijeru pošto je igrao za Espanjol, Rajo Valjekano, Betis i belgijski Eupen, a možda je najveći utisak ostavio noseći dres Svonsija od 2013. do 2017. godine. Danas igra za malezijski klub Džahor DT, a nedavno je promenio državljanstvo ne što mu se toliko dopala Okeanija već mu se život iznenada okrenuo naglavačke.

Đordi Amat je od kraja prošle godine reprezentativac Indonezije i ne radi se o "plaćenom državljanstvu", nego je tek sada iskoristio mogućnost da to uradi zbog svoje bake.

Amat je rođen na periferiji Barselone, njegovi roditelji su iz Katalonije, ali je baka sa ostrva Siau u Indoneziji (oko 20 hiljada stanovnika, površine 160 km2). I to nije bilo kakva Indonežanka, nego je fudbaler otkrio da je dalji potomak indonežanskog kralja!

Baka je bila princeza ostrva Siau, koji je u vlasništvu njegove porodice, dok je njegov pradeda bio vladar većeg dela ostvrskog dela Indonezije.

Fudbalera ovo otkriće sada čini princom, a nakon što je postao državljanin Indonezije - ujedno i reprezentativac ove zemlje u fudbalu (odigrao već četiri utakmice) ne postoje nikakve prepreke i da bude zvanično imenovan novom titulom.

- Znao sam da postoji mogućnost da zbog bake uzmem indonežanske papire i to mi je uvek bilo zanimljivo zbog njenih priča. Laknulo mi je i bio sam presrećan zbog toga kada sam postao državljanin Indonezije. Znam da je nekim mojim kolegama taj proces trajao i po sedam godina. Moja baka mi je pričala priču kada sam bio mali da sam bio prestolonaslednik jednog regiona Indonezije. Dok sam bio u Eupenu, razmotrio sam mogućnost i počeli smo pregovore - izjavio je Đordi Amat za koga neće biti iznenađenje ako nakon ovog otkrića prestane da se bavi fudbalom.

Ipak, za sada Amat tvrdi da mu se život neće mnogo promeniti, ali je već obećao da će raditi da poboljša uslove na indonežanskom ostrvu Siau i pomogne ljudima finansijski.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.