NIKO KAO ČELSI, AMER TROŠI VIŠE NEGO ABRAMOVIČ: Istresli 330.000.000€ na pojačanja samo u januaru!
Ima se, može se: Tod Beli, vlasnik Čelsija, Foto: EPA/Andy Rain

BOLESNE BROJKE

NIKO KAO ČELSI, AMER TROŠI VIŠE NEGO ABRAMOVIČ: Istresli 330.000.000€ na pojačanja samo u januaru!

Vrtoglave brojke postavljaju pitanje kako će Čelsi "ispeglati" finansijske knjige kako bi bile u skladu sa finansijskim fer-plejom (FFP). Ali, velikani i ekstremno bogati klubovi obično nađu rešenje

Objavljeno: 09:08h

Činilo se da će Čelsi ostati bez prve mete u januarskom prelaznom roku pošto su već potrošili ogromne svote novca na ostala pojačanja, a Benfika nije želela da proda Enca Fernandesa.

Ipak su "Plavci" u poslednjim satima ipak aktivirali otkupnu klauzulu i platili Argentinca 121 milion evra (plus potencijalnih 10 bonusa) i načinili ga najskupljim pojačanjem u istoriji Premijer lige.

Čelsi je na transfere samo u januaru potrošio 329,5 miliona evra, a računajući leto kada je klub preuzeo Amerikanac Tod Beli, ukupno 611,5 miliona evra! Trenutno su 10. u Premijer ligi.

Ove zime u London su stigli i Mudrik, Badiašile, Madueke, Santos, Fofana i Gusto, dok je Žoao Feliks došao na pozajmicu iz Atletiko Madrida. Nijedan od ovih igrača nije stariji od 23 godine, što jasno govori da se pravi novi tim i vrši smena generacija.

Ipak, vrtoglave brojke postavljaju pitanje kako će Čelsi "ispeglati" finansijske knjige kako bi bile u skladu sa finansijskim fer-plejom (FFP). Ali, velikani i ekstremno bogati klubovi obično nađu rešenje, čitaj: "rupe" u pravilima.

"Plavci" su već jedan zimski rok bili kažnjeni zabranom dovođenja igrača, ali su i to brzo nadoknadili u narednom...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.