"NIŠKA PRUGA MORA DA PRORADI"! Mandarić otkrio kako je Piksija doveo u Zvezdu (FOTO)
Milan Mandarić, Foto: EPA/Tom Hevezi

"nemamo 200.000"

"NIŠKA PRUGA MORA DA PRORADI"! Mandarić otkrio kako je Piksija doveo u Zvezdu (FOTO)

Rekli su da je fantazija od igrača i da će biti prodat za velike pare. Hteli su i da mi daju deo, ja sam rekao da ne treba i da ću da im pomognem, rekao je Milan

Objavljeno:

Milan Mandarić (84) jedan je od najuspešnijih sportskih funkcionera sa ovih prostora, a mnoge priče iz života otkrio je u podcastu "Biznis priče".

Bio je gost Vladimira Stankovića i govorio kako je pomogao da Dragan Stojković Piksi dođe u Crvenu zvezdu.

- Cvele i ja smo bili prijatelji, bio je tu i Šakić. Bili smo jako dobri prijatelji. Ja sam njima obećao da ću da im pomognem. Rekli su mi: "Imamo jednog igrača, fantastičnog u Nišu. Traže 200.000, a mi nemamo 200.000." Rekli su da je fantazija od igrača i da će biti prodat za velike pare. Hteli su i da mi daju deo, ja sam rekao da ne treba i da ću da im pomognem - rekao je Mandarić.

Dragan Stojković Piksi u dresu Crvene zvezde protiv Milana
Dragan Stojković Piksi u dresu Crvene zvezde protiv Milanafoto: FK Crvena zvezda

Objasnio je dalji razvoj događaja...

- Došao sam iz Amerike, svratio u Beograd, Novi Sad. Rekao sam im da idem na more i kada se vratim, zvaću da mi se pošalju novci. Ja na moru, a mene Cvele zove svaki dan i kaže: "Milanče, niška pruga mora da proradi". Ja im kažem da mi pošalju Pavlovića, mog velikog prijatelja da mu kažem gde da ide i uzme novce. Tako sam "zakopčao" to sve i doveo Piksija. Sa Piksijem sam bio u velikom prijateljskom odnosu. Dolazio je kod mene u Englesku često. On je imao velikog prijatelja koji je meni pomogao u Nici jer je bio trener Monaka, Arsen Venger. Meni je teško bilo u početku i Arsen mi je pomogao.

Dragan Stojković Piksi i Arsen Venger
Dragan Stojković Piksi i Arsen Vengerfoto: AP

Dotakao se i situacije kada se sa sadašnjim selektorom Srbije video u Engleskoj.

- Piksi je u Englesku dolazio često. Sećam se, sedeo sam u restoranu sa ćerkom i neko iza leđa, ja se okrenem: "Pikseta, otkud ovde". Pre dva, tri meseca sam ga posetio, video - istakao je Mandarić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.