PETRIĆ IZNEO PLAN RADA ZA NAREDNI PERIOD: Očekuje bolji Partizan u nastavku sezone! (VIDEO)
Gordan Petrić, Foto: Starsport©

OPTMISTA

PETRIĆ IZNEO PLAN RADA ZA NAREDNI PERIOD: Očekuje bolji Partizan u nastavku sezone! (VIDEO)

Trener crno-belih je na zimske pripreme poveo 32 igrača

Objavljeno: 16:45h

Po dolasku na drugi deo priprema u Belek, šef stručnog štaba – Gordan Petrić, izneo je plan rada za naredni period i odgovarao na pitanja predstavnika medija.

Crno-beli su odradili bazični deo priprema, fokus u Turskoj će biti utakmice. - Imali smo odmah po dolasku u Tursku kratki sastanak sa igračima, pre večere, uz osvrt na rad u Beogradu, na kome sam im rekao da smo veoma zadovoljni njihovim trudom i ponašanjem u proteklih 20-ak dana. Smatram da smo odradili značaj deo posla i tim se, čini mi se, dosta bolje oseća nego na početku priprema, kada je bilo i umora, što je normalno. Od danas počinjemo drugačijim ritmom, imaćemo dva treninga, imaćemo i trening mečeve, pet – po trenutnom planu. Pokušavamo da organizujemo i šesti kontrolni meč 20. januara kada bude slobodan dan starijim igračima, kako bi mlađi momci odigrali 90 minuta i imali adekvatnu minutažu, ali i da bismo ih videli na delu - kaže Petrić.

Petrić je u Belek poveo 32 igrača. - Kada se budemo vratili za Beograd, neki od mlađih igrača će se vratiti u svoje selekcije. Sa nama su dva igrača iz Teleoptika, tu su igrači iz škole, momci koji mogu da igraju i za omladince i sastav će se potom svesti na 23 igrača. Važno mi je da se u narednih 16 dana ponašaju na pravi način, iako će sigurno doći do male nervoze, ali fudbal je takav posao u kome oni na najbolji mogući način moraju da izbalansiraju, a i mi iz stručnog štaba sa njima, jer su usmereni jedni na druge. Duge su pripreme, tu su i mečevi, a na kraju ćemo podvući crtu i sve će se svesti na 23 ili 24 igrača koji počinju prvenstvo.

Očekuje li pojačanja? - Pričao sam i ranije, ali ponoviću: meni, generalno, nije potreban nijedan novi igrač, ali ako neko ode, onda mi je potrebno pojačanje da popuni mesto, Takođe, ako se pojavi igrač na tržištu koji je ekstra kvaliteta i koji je bolji od momaka koje trenutno imamo, onda sam za to da se takav angažuje. Takav fudbaler se ne dovodi za period od tri ili četiri meseca već tri ili četiri godine. Spreman sam u tom slučaju da dupliram, pa i tripliram poziciju.

Partizan u februaru očekuje nastavak Lige konferencija i dvomeč sa moldavskim Šerifom. - Biću iskren – nisam ih još gledao, jer su promenili sastav. Došlo im je dosta novih igrača, ostala samo tri ili četiri iz prošle sezone i nemam još uvek informaciju. Možda je to malo čudno, ali to su činjenice, pošto je Šerifu prvi prolećni meč zapravo protiv nas, dok će oni imati priliku da gledaju Partizan u dve utakmice. Zato moramo da budemo malo više radoznali u tom pravcu, da pokušamo da saznamo gde će eventualno igrati kontrolne mečeve, pa da ih pogledamo. Biće lakše ako su i oni u Antaliji no, ako nisu, onda ćemo nekoga ili poslati ili pogledati na platformama za fudbal. Sve se uvek svodi na igru 11 na 11. U moje vreme nije bilo toliko skautiranja, pa smo se snalazili, i mi i naši rivali. Potrudićemo se da saznamo što više o njima, ako bude nemoguće, onda ćemo se osloniti na taj prvi međusobni meč, tu već može mnogo toga da se vidi, ali kao što sam već rekao – sve je to igra između dva tima i teren odlučuje.

Gordan Petrić
foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

U tom dvomeču će se koristiti VAR tehnologija.

- Radujemo se mi VAR-u, a verovatno se raduje i Šerif. U nekim situacijama tehnologija može biti od velikog značaja, ali sve se ipak svodi na same igrače.

Petrić je ranije rekao da na proleće očekuje bolji Partizan od jesenašnjeg. - Vidim pomak, mada je bolje da igrače upitate o tome. Sa druge strane, da se ne lažemo, koga god igrača da upitate, reći će vam: ovo su najbolje pripreme do sada, da nikad bolje nismo radili. Rekao bih da im je ovaj sistem, sa jednim dužim trenungom odgovarao. Radili smo dva sata, pa i duže, no u ta dva sata smo stavili mnogo toga i dali uz to priliku da odmore posle napora. Bilo je sigurno i umora, međutim, odradili su sve maksimalno i to mi daje potvrdu da će fizički sigurno biti spremni. Da li ćemo dopuniti nešto u odnosu na jesen, videće se već na drugoj – trećoj utakmici u prvenstvu. Ne mogu da kažem prvoj, jer nam je taj duel sa Napretkom možda i najteži, jer izlazimo iz priprema, uslovi u Kruševcu sigurno neće biti kao u Humskoj na početku februara. Zato je bitno da tu utakmicu rešimo takmičarski i potom ćemo ući u neku kolotečinu gde će nama dosta toga ići na ruku, na našem stadionu, na boljim terenima. Sve će, dakle, biti jasno posle te prve utakmice prolećnog dela sezone - ističe trener Partizana.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.