MANČESTER JUNAJTED ILI ČELSI? Nekadašnji špic Engleske o tome u kom velikanu bi mogao da zaigra Mitrović (FOTO)
Aleksandar Mitrović, Foto: Starsport©

OSTANAK U PREMIJER LIGI

MANČESTER JUNAJTED ILI ČELSI? Nekadašnji špic Engleske o tome u kom velikanu bi mogao da zaigra Mitrović (FOTO)

Jedina je stvar što kada dovedete igrača kao što je Aleksandar, onda morate da uredite igru na određeni način, istakao je bivši napadač Totenhema

Objavljeno:

Pred zimski prelazni rok govorilo se o interesovanju Mančester junajteda za Aleksandra Mitrovića, ali zvaničnih pregovora nije bilo.

Nekadašnji napadač engleske reprezentacije i Totenhema Daren Bent govorio je za tamošnje medije gde ne bi, a gde bi mogao da igra Srbin u Premijer ligi.

- Smatram da je Mitrović spreman za veliki korak u karijeri. Postiže mnogo golova, u reprezentaciji Srbije je, mislim, rekorder svih vremena. Jedina je stvar što kada dovedete igrača kao što je Aleksandar, onda morate da uredite igru na određeni način. Morate da ga „servisirate“ loptama, da je donesete u šesnaesterac, jer se on tamo najbolje snalazi. Tu pobeđuje defanzivce, sjajan je u skoku, ume da zadrži loptu, jedino što nije baš najbrži - objašnjava Bent.

Daren Bent u dresu Derbija
Daren Bent u dresu Derbijafoto: AP

Izneo je činjenice zašto Mitrogolu ne bi odgovarala selidba na Old Traford.

- Mančester je tim koji igra na kontru i koji igra brzo. Rašford, Garnačo ili Entoni nisu tipovi napadača koji čekaju centrirane lopte s boka. Rašford gleda da sa boka preseče u sredinu i šutne. A, Mitrović je tip fudbalera kojem mora da se donese lopta. Igra na kontre i na brzinu mu ne bi odgovarala. Da li bi mogao Ten Hag da prilagodi igru Aleksnadru? Verovatno ne, ali on i dalje može da igra na top, top nivou.

1 / 11 Foto: Graham Wilson / Actionplus / Profimedia

Govorio je i gde bi se najbolje snašao Aleksandar Mitrović.

- Prijao bi mu Čelsi. Kada pogledate kako oni igraju, sa krilnim bekovima kao što su Čilvel i Džejms, način kako šalju centaršuteve, mislim da bi Mitrović cvetao u takvom sistemu igre - zaključio je Daren.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.