BRAZIL ZBOG PELEA MENJA IZGLED DRESOVA: Umesto tri zvezdice stajaće novi simboli! (FOTO)
Pele, Foto: EPA/Sebastiao Moreira

ZASLUŽENO!

BRAZIL ZBOG PELEA MENJA IZGLED DRESOVA: Umesto tri zvezdice stajaće novi simboli! (FOTO)

Legendarni fudbaler je tokom karijere osvojio titule svetskog šampiona 1958, 1962. i 1970. godine

Objavljeno: 15:51h

Rukovodstvo Južnoameričke fudbalske konfederacije (CONMEBOL) predložilo je da se tri od pet zvezdica na brazilskim dresovima zamene simbolima srca kao počast Peleu.

Legendarni Brazilac, koji je poslednjih godina ima narušeno zdravlje, sa reprezentacijom je osvojio tri titule svetskog šampiona 1958, 1962. i 1970. godine.

Brazilci na dresovima iznad grba imaju pet zvezdica, budući da su titulu svetskog šampiona osvojili još 1994. i 2002. godine.

Pele je sa tri “Boginje” obeležio istoriju brazilskog fudbala, a Nejmar se sa njim nedavno izjednačio na vrhu liste strelaca na prvenstvu u Kataru, pošto su obojica postigli po 77 golova.

Fubaleri Brazila sa SP eliminisani su u četvrfinalu, kada su poraženi od Hrvata posle penala, a njihov nastup u Kataru dešavao se u trenurku kada je 82-godišnji Pele primljen u bolnici u rodnom Sao Paulu.

CONMEBOL, koji želi da dovede Svetsko prvenstvo u Južnu Ameriku 2030. godine na 100. godišnjicu prvog Mundijala, sada je predložio još jednu promenu dresova Brazilskom fudbalskom savezu (CBF) zbog Pelea, javlja nemačka novinska agencija DPA.

- Stotinu ljudi okupilo se na 'Drvetu snova' u Dohi ove nedelje kako bi odali počast Peleu, jedinom igraču u istoriji nogometa koji je osvojio tri svetske titule. CONMEBOL predlaže FS Brazilla da zameni tri od pet zvezda koje se pojavljuju na grudima brazilskih igrača, sa tri srca, kao posveta Peleu - navodi se u saopštenju.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.