SUDIJA MU OPROSTIO ŽUTI, MESI GA ISPROZIVAO I POSLAO KUĆI: Španac završio Svetsko prvenstvo!
Lionel Mesi u razgovoru sa sudijom utakmice Holandija - Argentina, Foto: EPA/Noushad Thekkayil

FIFA REAGOVALA

SUDIJA MU OPROSTIO ŽUTI, MESI GA ISPROZIVAO I POSLAO KUĆI: Španac završio Svetsko prvenstvo!

Laos je podelio 15 javnih opomena u burnom duelu četvrtfinala

Objavljeno: 10:44h

Španski sudija Antonio Mateu Laos poslat je kući i više neće suditi na ovom Svetskom prvenstvu nakon što je bio zadužen za četvrtfinalnu utakmicu između Holandije i Argentine, odlučila je FIFA.

Podsetimo, napeta utakmica koja je završena remijem (2:2) u prvih 90 minuta i otišla je u produžetke, a kasnije i do izvođenja penala. U njemu su bolji bili Argentinci, ali susret su najviše obeležile tenzije na terenu i van njega.

Čini se da FIFA za to krivi baš španskog sudiju koji je podelio čak 15 žutih kartona i, prema mišljenju mnogih eksperata, vrlo slabo kontrolisao utakmicu i neadekvatno disciplinovao igrače.

Lionel Mesi
foto: EPA/Mohamed Messara

Nakon meča je dobio žestoke kritike, a najviše pažnje su izazvale reči Lionela Mesija.

- Ovaj meč nije trebalo ovako da se završi. Ne želim da pričam o sudijama jer će da me kazne, ali ljudi su videli šta se desilo. Plašili smo se ovoga pre meča jer znamo ko je on. Mislim da FIFA mora da pregleda ovo, ne možete ovakvog sudiju stavljati da sudi ovako velike mečeve - rekao je Mesi.

Golman Argentine, Damijan Martines, bio je izuzetno oštar i zbog njegovih reči na račun Laosa, ali i vređanja selektora Holandije, FIFA je pokrenula istragu.

- On je ubedljivo najgori sudija na Svetskom prvenstvu. Produžio je drugo poluvreme deset minuta jer je hteo da oni izjednače - rekao je Martinez.

Licemerno je što je baš Lionel Mesi napao Laosa kada mu je ovaj arbitar u drugom poluvremenu posle namernog igranja rukom mogao da dâ žuti karton ali mu je progledao kroz prste.

Polufinalnu utakmicu između Argentine i Hrvatske u utorak 13. decembra sudiće italijanski sudija Daniele Orsato, dok arbitri druge polufinalne utakmice između vladajućeg šampiona Francuske i Maroka još nisu zvanično delegirani.

(Espreso/Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.