IMAO ŠTA DA PORUČI KRITIČARIMA: "Ne moram da se dokazujem drugima"!
Fudbalska reprezentacija Engleske, Foto: EPA/Neil Hall

SKROZ JASNO MIŠLJENJE!

IMAO ŠTA DA PORUČI KRITIČARIMA: "Ne moram da se dokazujem drugima"!

Hari Megvajer ispričao je i šta se sve dešavalo u svlačionici Engleske nakon poraza od Francuske

Objavljeno: 13:20h

Fudbalska reprezentacija Engleske završila je takmičenje na Svetskom prvenstu u Kataru porazom od selekcije Francuske rezultatom 2:1, a utiske nakon ispadanja sa Mundijala izneo je defanzivac Engleske - Hari Megvajer.

- Kada idete u ove velike utakmice, idete sa razmišljanjem da vodite računa o učinku. a to nije ono što možete da uradite u ovim velikim utakmicama. Morate da pazite na učinak, a onda ne vodite računa o rezultatu. I mislim da je ovo jedna od onih večeri kada smo bili bolji tim tokom cele noći, stvarali više šansi, čak smo stvarali veći pritisak. Dominirali smo loptom, ali to je fudbal i zato svi vole ovu igru, a posebno taj turnirski fudbal. Reč je o velikim trenucima u velikim vremenima, a mi nismo uzeli svoje, svako od nas - počeo je Megvajer.

Dotakao se Megvajer i selektora Gereta Sautgejta.

- Geret je bio neverovatan sa mnom, neverovatan sa svakim igračem u timu. Siguran sam da ako pitate svakog igrača u timu, ne bi mogli da govore bilo šta loše. Način na koji je ovaj tim izgrađen i razvijen tokom određenog vremenskog perioda, mislim da smo ga večeras izgubili. Ipak, oni su prvaci sveta. Ali, ako smo večeras potpuno iskreni, bili smo mnogo bolji u mnogim segmentima. Ali oni su šampioni Svetskog prvenstva sa razlogom - rekao je defanzivac, pa nastavio:

Fudbalska reprezentacija Engleske, Markus Rašford, Hari Megvajer
foto: EPA/Georgi Licovski

- Jedina stvar koju bih rekao o ovoj grupi je da sada pripadamo ovoj sceni. Pripada nam da igramo na ovim velikim utakmicama i pripada nam da igramo na ovim velikim turnirima. Ne toliko, koliko mislim da smo to večeras dokazali, iako smo izgubili utakmicu.

Često se Megvajer nađe na meti kritika...

- Ne gledam sebe, gledam tim. Igrao sam svaku utakmicu. Ponosan sam na svoj mentalitet da se dokazujem sebi, ne moram baš da dokazujem drugima. Ali, trenutno ne gledam sebe, gledam ekipu.

U svlačionici je bio vrlo tiho nakon poraza...

- Da, bilo je prilično tiho. Sedeo sam i razmišljao o razočaranju. Mislim da je ovo najteža stvar za mene, to je najviše razočaranja koje sam doživeo, a razlog je to što smo verovali da ćemo pobediti na turniru. I to nije bahato, i svi smo verovali u isto. To je prvi turnir na kojem sam ušao u grupu igrača. Tako da mislim da je to dugoročno dobro. Mislim da se mentalitet unutar grupe promenio, što je zaista važno. I mislim da je ovo talentovan tim i da će biti drugih prilika za nas. Ipak, ovo je razočaravajuće - rekao je reprezentativac Engleske.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.