"ČIM JE UŠAO, POČEO JE DA NAS PROVOCIRA" - Argentinci otkrili zašto su slavili U LICE igrača Holandije! (FOTO)
Lionel Mesi odgovara Voutu Veghorstu, Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

slatka osveta

"ČIM JE UŠAO, POČEO JE DA NAS PROVOCIRA" - Argentinci otkrili zašto su slavili U LICE igrača Holandije! (FOTO)

Prednjačio je kapiten Benfike, a Leo Mesi je potkačio i selektora "Lala"

Objavljeno:

Argentina je posle penal drame savladala Holandiju i izborila polufinale Svetskog prvenstva, a meč je obeležilo dosta sukoba igrača i klupa oba tima.

Nastavili su se i posle jedanaesteraca, a svetski mediji preneli su fotografiju na kojoj se vidi da kako se brojni argentinski igrači rugaju Holanđanima, ili bar jednom od njih.

Prednjačio je kapiten Benfike Nikolas Otamendi koji je oovako objasnio svoje ponašanje.

- Slavio sam im u lice jer je jedan holandski igrač na svaki jedanaesterac koji smo imali dolazio i govorio nešto jednom od naših igrača. Slika je izvučena iz konteksta, a mi smo slavili kao odgovor na tu provokaciju - rekao je otvoreno štoper.

A ko je taj igrač "Lala", otkrio je Lionel Mesi, koji je potkačio i selektora Holandije, Luija fan Hala.

- Ne volim da pričam mnogo pre utakmice. Od kada je Veghorst ušao počeo je da nas provocira, da naleće na nas, da nam priča gluposti… Meni deluje da to nije deo fudbala. Ja uvek pošutujem sve i volim da svi i mene poštuju. Njihov trener nas takođe nije poštovao. On prodaje priču kako igra fudbal, a onda ubacuje visoke igrače i pokušava da ih pogodi centaršutevima - rekao je Mesi nakon utakmice, vidno ljut na protivnika.

Vout Veghorst je tokom meča definitivno uspeo da uđe u glavu "Gaučosima" jer je postigao dva gola, a drugim je izjednačio u 11. minutu nadoknade drugog poluvremena i tako odveo utakmicu u produžetke.

Sudija Mateu Lahos, kog je Mesi takođe kritikovao iako mu nije dao javnu opomenu za namerno igranje rukom, na kraju je podelio 15 žutih kartona - dva tokom penal serije.

Argentina će u polufinalu SP igrati protiv Hrvatske u utorak od 20 časova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.