VLAHOVIĆ I KOSTIĆ BOLJE DA SE NE VRAĆAJU U JUVENTUS: Celo rukovodstvo podnelo ostavke, preti im selidba u Seriju C!
Dušan Vlahović i Filip Kostić (desno) na treningu Srbije, Foto: EPA/Mario Cruz

haos u torinu

VLAHOVIĆ I KOSTIĆ BOLJE DA SE NE VRAĆAJU U JUVENTUS: Celo rukovodstvo podnelo ostavke, preti im selidba u Seriju C!

Italijani ne mogu bez skandala uoči ili tokom Svetskog prvenstva, čak i kad ne igraju na njemu

Objavljeno: 08:16h

Italijani ne mogu bez skandala uoči ili tokom Svetskog prvenstva, čak i kad ne igraju na njemu. Šokantna vest se tiče najtrofejnijeg i najpopularnijeg italjilanskog kluba, Juventusa.

Naiem, kompletan upravni odbor "Stare dame", na čelu sa dugogodišnjim predsednikom Andreom Anjelijem, podneo je ostavke!

Kako je objavio italijanski Skaj, zajedno sa najpoznatijim insajderom Đanlukom di Marciom i ostalim medijima na Apeninima, do ovog čina je došlo u jeku istrage koja će po svemu sudeći dokazati da su čelnici Juventusa lažno prikazivali finansijske knjige i "sakrili" 226 miliona evra!

Ostavke su tako podneli i potpredsednik Pavela Nedveda, generalni direktor Mauricio Arivabene, te članovi Borda direktora, Lorens Debru, Masimo dela Rađone, Ketrin Fink, Danijela Marilungo, Frančesko Ronkaljo, Đorđo Takija i Suzan Kivud.

Prve indikacije govore da je razlog za ovaj potez istraga koja se vodi protiv Juvea zbog "kapitalnih dobitaka" ostvarenih u vreme pandemije koronavirusa.

Italijansko tužilaštvo je protiv torinskog velikana otvorilo postupak zbog lažnih finansijskih izveštaja pa su vodeći ljudi na čelu s Anjelijem doneli jednoglasnu odluku o povlačenju.

Anjeli je predsednik Juventusa bio od maja 2010. godine i njegovim odlaskom se završava jedna od najtrofejnijih era u istoriji "bjankonera".

Navodi se da bi Juventus zbog ovih malverzacija mogao da ispadne čak u Seriju C, a pitanje šta će biti sa srpskim reprezentativcima Dušanom Vlahovićem i Filipom Kostićem.

Dušan Vlahović
foto: EPA/Tiago Petinga

Kostić se posle povrede vratio u tim Srbije protiv Kameruna, ali je Vlahović propustio taj duel, a selektor Dragan Stojković je objasnio zašto nije ušao u igru ni u finišu.

U svakom slučaju sada je praktično nemoguće očekivati da im se u Torinu pridruži Sergej Milinković-Savić koji je navodno već u januaru trebalo da pređe u Juventus iz Lacija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.