PORTUGALAC DIGAO GLAS! "Nikome ne odgovara vreme odigravanja Svetskog prvenstva"!
Fudbalska reprezentacija Portugalije, Foto: EPA/Hugo Delgado

MORALO JE DRUGAČIJE!

PORTUGALAC DIGAO GLAS! "Nikome ne odgovara vreme odigravanja Svetskog prvenstva"!

Bruno Fernandeš smatra da je sve oko Mundijala trebalo bolje da bude urađeno

Objavljeno:

Fudbaler Mančester junajteda i reprezentativac Portugalije Bruno Fernandeš nije najrećniji zbog ambijenta koji okružuje predstojeći Mundijal u Kataru.

FIFA je nedavno pozvala sve reprezentacije učesnice Svetskog prvenstva da se "fokusiraju samo na fudbal i da zanemare politiku", ali brojni su glasovi, i igrača i funkcionera, i navijača, koji i dalje snažno kritikuju Katar zbog politike prema LGBT populaciji, ljudskim pravima i tretmanu prema radnicima koji su gradili stadione i prateću mundijalsku infrastrukturu.

Fernandeš je kazao da je sve oko Mundijala moralo bolje da bude urađeno.

- Znamo šta sve prati ovo Svetsko prvenstvo, u kakvom ambijentu se ono održava, šta je bilo u proteklih nekoliko nedelja, proteklih meseci, znamo o ljudima koji su poginuli na gradilištima. Nismo uopšte srećni zbog toga - rekao je Fernandeš.

Fudbalska reprezentacija Portugalije
foto: EPA/Jose Coelho

Alarmantan za sve je bio izveštaj Gardijana iz 2021. godine u kojem je iznesen podatak o 6.500 poginulih radnika tokom proteklih deset godina, u jeku zidanja stadiona i ostalih propratnih objekata za Svetsko prvenstvo.

Fernandeš kaže da ni samo vreme održavanja Svetskog prvenstva nije najpogodnije za ljubitelje fudbala.

- Ovo nije najbolji trenutak u kojem želimo da igramo Svetsko prvenstvo. Mislim da to važi za sve, za igrače i navijače, jednostavno nije najbolje vreme za Mundijal. Deca će biti u školama, ljudi na poslu i termini igranja utakmica nisu najbolji za ljude koji žele da ih gledaju. Želimo fudbal koji je za sve. Svi moraju biti uključeni za Svetsko prvenstvo jer je Svetsko prvenstvo svet. Ono je za sve, nije bitno o kome je reč. Ovakve stvari kao što su ovde u Kataru više ne bi smele da se ponove. Mundijal je više od fudbala, to je žabava za igrače, za navijače, nešto uzbudljivo za gledanje, i moralo je da se uradi na bolji način - poručio je portugalski fudbaler.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.