SPREMAJU SE KAZNE: FSS pokrenuo postupke protiv Partizana, Zvezde, Javora zbog rata saopštenjima!
Detalj sa utakmice Partizan - Javor, Foto: Starsport©

disciplinci uposleni

SPREMAJU SE KAZNE: FSS pokrenuo postupke protiv Partizana, Zvezde, Javora zbog rata saopštenjima!

Na tapetu komisije naći će se i Nikola Simović, predsednik Spartaka

Objavljeno:

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je nekoliko postupaka protiv superligaških klubova i pojedinaca uglavnom zbog komentarisanja suđenja posle utakmica 16. kola Superlige Srbije, prenosi Sportklub.

Minula runda donela je burne utakmice i epiloge u Nišu, Beogradu, u Subotici, klubovi i pojedinci su protestovali i dali sebi slobodu da komentarišu i kritkuju odluke arbitara pa je FSS, zarad zaštite svog kadra i zvaničnih lica, pokrenuo niz radnji kako bi sličnih stvari bilo manje u budučnosti.

Pored nekoliko postupaka koji su pokrenuti, zatraženo je i izjašnjenje od predsednika Partizana Milorada Vučelića koji je dužan je da obrazloži izjave posle meča sa Javor Matisom (3:3), posebno komentarisanje suđenja Andrije Stojanovića i saradnika.

FK Partizan, FK Javor
foto: Starsport©

Posle susreta sa Ivanjičanima, oglašavao se i klub iz Humske, saopštenjima uperenim protiv arbitara i Sudijske komisije FSS. Posle prijave Aleksandra Pivića, direktora takmičenja, na inicijativu Dejana Filipovića, prvog čoveka Sudijske komisije, predstavnici Partizana moraće da se konkretnije izjasne o teškim optužbama, iznetim u formi zvaničnog klupskog saopštenja.

Finansijska kazna, takođe, preti i Crvenoj zvezdi. I klub iz Ljutice Bogdana, u zvaničnim pismima i odgovoru Partizanu, bavio se sudijama.

Na tapetu disciplinaca se našao i Javor koji je reagovao na saopštenje Partizana, a nekoliko dana kasnije direktor crno-belih Miloš Vazura je podneo disciplinsku prijavu protiv Ivanjičana.

FK Partizan, FK Javor
foto: Starsport©

Vazura je rečenicu u saopštenju Javora: "Gospodo, bod je zaslužen, niste bili bolji, a to što ste navikli da vam drugi rešavaju utakmice, nije naš problem“, okarakterisao kao "klevetu i širenje neistina" protiv Partizana povredili član 85 Disciplinskog pravilnika FSS.

Na tapetu komisije naći će se i Nikola Simović, predsednik Spartak Ždrepčeve krvi, koji će odgovarati zbog navoda, dostavljenih u klupskom saopštenju, posle remija sa lučanskom Mladosti (1:1).

Napokon, pokrenut je postupak i protiv Aleksandra Pejovića, veziste niškog Radničkog, čije su izjave povodom događaja na meču sa Zvezdom ustalasale fudbalsku javnost, pa će i on morati za to da odgovara i da bude kažnjen.

Dan ranije, pokrenuti su postupci protiv Vojvodine i Crvene zvezde zbog navijačke pirotehnike na tribinama. Zvezdine pristalice su u dva navrata aktivirali pirotehnička sredstva, i na "Karađorđu" i niškom Čairu, dok su "firmaši" to radili u derbiju sa crveno-belima. Oba kluba biće kažnjena…

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.