KATARSKA KATASTROFA! Veliki broj ZVEZDA propustiće Mundijal zbog STRAŠNIH POVREDA - Ni Piksi NEMA MIRA (FOTO)
Van terena - Marko Rojs i Ngolo Kante, Foto: EPA/RONALD WITTEK

MUNDIJALSKA GOLGOTA

KATARSKA KATASTROFA! Veliki broj ZVEZDA propustiće Mundijal zbog STRAŠNIH POVREDA - Ni Piksi NEMA MIRA (FOTO)

Luka Jović neizvestan za Srbiju, Kante ne igra za Francusku, Portugal bez Dioga Žote, Ris Džejms neće braniti boje Engleske na Svetskom prvenstvu, ali oni nisu jedini

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće u grupi G Svetskog prvenstva u Kataru protiv Brazila, Švajcarske i Kameruna.

Selektor Dragan Stojković Piksi uradio je veliku stvar plasmanom na Mundijal sa "orlovima", ali to nije bilo dovoljno da se nađe na listi najboljih trenera na svetu.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: Starsport©

Ipak, ono što upada u oči pred prvu planetarnu smotru u zimskom terminu (20. novembar - 18. decembar) je veliki broj povreda.

Mnoga velika imena neće igrati za svoje nacionalne timove u Dohi, ali da krenemo na primer od rivala kapitena Dušana Tadića i saigrača.

Fudbaleri Srbije
Fudbaleri Srbijefoto: EPA/Frederik Varfjell

Brazil je već ostao bez levog beka Giljerma Arane, prema informacijama Rišarlison je ipak spreman, ali se i dalje ne zna sudbina štopera Bremera.

Kamerun za sada nema problema sa povredama, ali zato Švajcarska može da se suoči da ostane bez prvog golmana Jana Zomera čiji članak izgleda jezivo.

Jan Zomer
Jan Zomerfoto: Starsport©

Ni Piksi ne može mirno da spava pošto je Luka Jović na utakmici Fiorentine i Lećea (1:1) teren napustio u sedmom minutu i ne zna se koliki je problem.

Možda najveći hendikep zadesio je aktuelne branioce svetske titule Francuze koji bi mogli da ostanu bez "srca" veznog reda, a jedan deo je već "otpao".

Luka Jović
Luka Jovićfoto: Starsport©

U pitanju je Ngolo Kante koji je obnovio povredu butnog mišića i prvo ga očekuje operacija, a potom pauza od četiri meseca.

Drugi ključan deo veznog reda i zajedno sa Kanteom jedan od heroja osvajanja " Boginje" pre četiri godine bio je Pol Pogba.

Pol Pogba
Pol Pogbafoto: EPA/Matteo Bazzi

Vezista Juventusa dobio je dozvolu doktora da se vrati na treninge, ali i dalje nije poznato da li će igrati na Mundijalu, a odluka će se doneti u zadnji čas.

Na Svetsko prvenstvo ne idu portugalski ofanzivac Diogo Žota pošto zbog lista mora da pauzira četiri nedelje i englesni desni bek Ris Džejms jer mora da odmori koleno najmanje sedam nedelja, ali je zdrav Kiran Tripije.

Diogo Žota (desno) u duelu sa Nikolom Milenkovićem
Diogo Žota (desno) u duelu sa Nikolom Milenkovićemfoto: EPA/Antonio Cotrim

Sreća za Gereta Sautegejta je što su blizu oporavka Trent Aleksander-Arnold i Kajl Voker, ali je van terena Kalvin Filips, vezista Mančester sitija.

Kod Nemačke su zbog povreda otpali vezisti Florijan Virc i Marko Rojs, dok se sada stvorila situacija oko Liroja Sanea.

Liroj Sane i Ilkaj Gundogan
Liroj Sane i Ilkaj Gundoganfoto: AP

Krilni napadač Bajerna iz Minhena mora da hitni oporavak jer je pokidao mišićna vlakna butine leve noge i pauziraće najmanje tri nedelje.

U Kataru zbog povreda neće biti Ronalda Arauha, štopera Urugvaja, Žoržinja Vajnalduma, veziste Holandije i Raula Himeneza, napadača Meksika.

Žoržinjo Vajnaldum
Žoržinjo Vajnaldumfoto: EPA

U trci sa vremenom su Argentinci Paulo Dibala i Anhel di Marija i Španac Markos Ljorente i ništa neće biti jasno do 14. novembra kada selektori moraju da objave konačne spiskove.

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.