NIKADA NISAM ODUSTAO! Marko Gobeljić nova snaga Zvezde, otkrio šta ga je PREPORODILO!
Marko Gobeljić slavi sa Stefanom Mitrovićem, Foto: Starsport©

"PONOVO ROĐEN"

NIKADA NISAM ODUSTAO! Marko Gobeljić nova snaga Zvezde, otkrio šta ga je PREPORODILO!

Desni bek postigao dva gola protiv Spartaka, a prethodno odigrao odličnu utakmicu protiv Ferencvaroša i dobio skandiranje Marakane

Objavljeno: 11:58h

Fudbaler Crvene zvezde Marko Gobeljić (30) u poslednje dve godine dosta je bio osporavan u razgovorima navijača, ali iskusni desni bek u poslednje vreme proživljava drugu mladost.

Defanzivac je prvo odigrao fenomenalnu utakmicu protiv Ferencvaroša u pobedi od 4:1 na Marakani u trećem kolu grupne faze Lige Evrope.

Potom je dao dva gola za poluvreme u još jednom trijumfu na domaćem terenu, ovoga puta protiv subotičkog Spartaka (3:0) u 14. kolu Superlige Srbije.

Marko Gobeljić dvaput u metu protiv Spartaka
Marko Gobeljić dvaput u metu protiv Spartakafoto: Starsport

Skandiralo se ime Marka Gobeljića na oba meča, a rođeni Kraljevčanin svoje partije prepisuje time što nikada nije odustao.

- Sve je pomalo uticalo na promenu, ali ključni su vredan i naporan rad. Uvek sam se trudio da na svakom treningu budem za nijansu bolji nego na prethodnom i sada se sve to isplaćuje. Naravno da mi znači podrška trenera Milojevića, veruje mi, osećam to i mnogo mi je u takvim okolnostima lakše da se opustim i pokažem ono što znam na terenu. Isplatilo mi se što nikad nisam odustajao i što sam pošteno radio - rekao je Gobeljić za "Informer".

Marko Gobeljić na utakmici Crvene zvezde i Ferencvaroša
Marko Gobeljić na utakmici Crvene zvezde i Ferencvarošafoto: Starsport©

Nekadašnji fudbaler Sloge i kruševačkog Napretka poručio je da mu veoma znači što je u stručnom štabu njegov bivši saigrač i prijatelj Vujadin Savić.

- Takođe, znači mi i što je Vujadin Savić u stručnom štabu, on je moj prijatelj i neko ko ume da mi pronađe "žicu".

Marko je oženjen pevačicom Katarinom Grujić od prošlog leta, a dobili su i ćerku Katju i istakao je da ga je porodica smirila. - Porodica me je mnogo smirila na psihičkom planu. Osećam se ispunjenije, zrelije i iskusnije. Sve to zajedno ima dobar uticaj na mene u svemu s čim se srećem u životu, pa tako i sa fudbalom. Mislim da mentalno nikada nisam bio jači nego danas.

Marko Gobeljić sa suprugom Katarinom Grujić
Marko Gobeljić sa suprugom Katarinom Grujićfoto: Instagramprintscreen/katarinagrujic.doll

Desni bek je na Marakani osvojio pet uzastopnih titula i dve duple krune zaredom, odigrao 177 utakmica i postigao 11 golova, a dotakao se kritika i pritiska.

- Normalno je da u velikom klubu postoji pritisak, dugo sam već u Zvezdi i navikao sam na to. Kritike su sastavni deo života, ali moram da kažem da sam za sve to vreme osetio podršku navijača koji žive za Crvenu zvezdu. Kruna svega toga je skandiranje "Gobelja, Gobelja" protiv Ferencvaroša. Naježio sam se! Lepo je kada slušaš pohvale, svakako lepše nego kada te kritikuju, ali trudim se da ni o tome ne razmišljam mnogo, već da nastavim da radim još više.

Marko Gobeljić
Marko Gobeljić foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Defanzivac je letos produžio ugovor sa crveno-belima i naveo da mu je cilj ove zime da sa svojim saigračima prođe u nokaut fazu Lige Evrope.

- Kad mi je ponuđen novi ugovor, nisam imao dilemu oko ostanka, brzo smo se dogovorili. Želja mi je da nastavimo sa dobrim igrama i da ostvarimo dobar rezultat iako smo svesni da neće biti lako i da Ferencvaroš ima kvalitetniju ekipu od onog što je prikazala u Beogradu. Što se dugoročnih planova tiče, kao i svakom ko je u klubu, cilj je da osvojimo titulu, da pokušamo da odbranimo duplu krunu i da prezimimo u Evropi - zaključuje Gobeljić.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.