KRSTAJIĆ PONOSNO ISTIČE: "Pod mojom komandom je formirano 80 ODSTO sastava Piksijeve Srbije!"
Mladen Krstajić/Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©, EPA/Antonio Bat

ZASLUŽAN?

KRSTAJIĆ PONOSNO ISTIČE: "Pod mojom komandom je formirano 80 ODSTO sastava Piksijeve Srbije!"

Koliko je dobro, toliko je loše što poznajem srpske fudbalere. Znam njihovu klasu - rekao je nekadašnji selektor "Orlova"

Objavljeno: 10:48h

Fudbalska reprezentacija Bugarske biće rival fudbalera Srbije u kvalifikacijama za EURO 2024, a njen selektor Mladen Krstajić govorio je za tamošnje medije tim povodom.

Pored njih, tu su još Mađarska, Crna Gora i Litvanija, a Krstajić je ubeđen da su "Orlovi" favoriti kada je u pitanju borba za prvo mesto.

- Srećan sam što ću se kroz fudbal vratiti u Srbiju. Grupa je veoma atraktivna. Mađarska je lider, igraju dobar fudbal, ali Srbija je favorit broj jedan. Crna Gora je uvek neugodna, Litvanija može da pomrsi račune. Mi u Bugarskoj formiramo mlad i ambiciozan tim i verujem da će momci dati maksimum. Ali zaista nije realno govoriti o tome više sada, utakmice su tek u martu - rekao je Krstajić i dodao:

Mladen Krstajić
foto: Starsport

- Mi gradimo tim koji će igrati narednih 10 godina. I opet kažem, Srbija je favorit broj jedan. Svi ostali će se boriti i niko neće želeti da izgubi od Srbije u grupi, jer ona igra dobar fudbal. Pod mojom komandom je formirano 80 odsto sastava sadašnje Srbije, kada smo počeli podmlađivanje.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Dragan Stojković Piksi, Dušan Tadić, Dušan Vlahović, Filip Kostić
foto: EPA/Mario Cruz

Nastavio je Krstajić da govori o podmlađivanju.

- Takav način rada sam nametnuo i u Bugarskoj, gde sam zamenio 10 starih igrača. Uneli smo svežu krv, nešto što je Piksi nastavio u Srbiji. Koliko je dobro, toliko je loše što poznajem srpske fudbalere. Znam njihovu klasu - rekao je nekadašnji selektor "Orlova" koji je Srbiju vodio na SP 2018. godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.