Orlovi napadaju Amere i stadion Čardžersa: Po dvojica iz Zvezde i Partizana u startnih 11! (FOTO)
Foto: FSS

SREĆNO MOMCI!

Orlovi napadaju Amere i stadion Čardžersa: Po dvojica iz Zvezde i Partizana u startnih 11! (FOTO)

Igrači i stručni štab "Orlova" su se upoznali s terenom na poslednjem treningu u San Dijegu
Objavljeno: 11:26h

Igrači i stručni štab "Orlova" su se upoznali s terenom na poslednjem treningu u San Dijegu.

- Momci su koncentrisani, imaju želju da ispune sve što se tiče mojih zahteva - rekao je selektor Slavoljub Muslin. - Problem će biti, naravno, njihovo neiskustvo, ali zbog toga i igramo ovakve utakmice. Kako bismo ga, uostalom, stekli ako ne tražimo mečeve na visokom nivou, a susret sa SAD svakako spada u tu kategoriju.

foto: FSS

Muslin se seća kritika posle meča u Dohi protiv Katara, ali se, dodaje, na to ne obazire.

- Pokušavam da plan koji imamo sa predsednikom saveza, odnosno strukom i sportskim direktorom Goranom Bunjevčevićem, tehnički sprovedem i zbog toga će biti još mečeva ovog tipa. Igrači, ponavljam, samo kroz ovakve utakmice mogu da stiču neophodno iskustvo i navikavaju se na rad u reprezentaciji – rekao je strateg "Orlova".

Hendikep predstavlja činjenica da će naš tim prvi put izaći u ovom sastavu na teren, a tu je i devetočasovna razlika u vremenu, odnosno promena klime.

- Ne treba da se obaziremo na te stvari, jer ne možemo na njih da utičemo. Znali smo kada smo prihvatili meč sa kojim ćemo se sve problemima susresti. I reprezentaciju smo sastavili iz gotovo svih klubova naše lige, a sama ta činjenica govori da ništa nije lako. Nećemo, međutim, da tražimo izgovore, meni je važno da momci budu bogatiji za novo, veliko iskustvo i da se navikavaju na zahteve koji se traže u dresu reprezentacije - rekao je Muslin.

foto: FSS

- I za mene je sve ovo izazov, jer znam da bi igrač naučio neku lekciju on mora i da pogreši. Volim da dam nešto ovim mladim igračima i sigurno je ovo još jedan od načina, pored onog reprezentativnog dvogleda, kako možemo, između ostalog, da podignemo i kvalitet fudbala u našoj zemlji.

Tim koji će početi meč je poznat, a šansu će dobiti praktično svi igrači, jer dozvoljeno je šest izmena. Na terenu će od prvog minuta biti: Manojlović, Ćirković, Miletić, Ćalasan, Maraš, Panić, Đokić, Paločević, Plavšić, S. Jovanović, Gobeljić.

- Kapiten je Aleksandar Paločević, ponašanjem i igrama je zaslužio ovo priznanje – zaključio je Slavoljub Muslin, selektor "Orlova".

Utakmica SAD - Srbija počinje u 22 časa, uz direktan prenos na RTS 2.

BONUS VIDEO: Merili smo buku na utakmici Zvezde i Panatinaikosa, a ovo je rezultat koji smo dobili!

(Еspreso.rs / FSS)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.