NORVEŠKA BEZ NJEGA NAPADA SRBIJU: Sami su ga proterali iz reprezentacije, sve zbog politike!
Matijas Norman (desno), Foto: EPA/Toms Kalnins

nepodoban

NORVEŠKA BEZ NJEGA NAPADA SRBIJU: Sami su ga proterali iz reprezentacije, sve zbog politike!

"Orlovima" je neophodna pobeda i pored toga što su trenutno bodovno poravnati sa "Lavovima" sa severa Evrope pošto su doživeli poraz u Beogradu u 1. kolu

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras (20.45) gostuje Norveškoj u Oslu u utakmici koja će odlučiti pobednika grupe B4 Lige nacija, koji će se preseliti u A diviziju ali i izboriti plej-of za Evropsko prvenstvo.

"Orlovima" je neophodna pobeda i pored toga što su trenutno bodovno poravnati sa "Lavovima" sa severa Evrope pošto su doživeli poraz u Beogradu u 1. kolu.

Norvežani su protiv Slovenije ipak imali na raspolaganju kapitena Martina Edegora koji je bio povređen na poslednjem treningu Arsenala, pa će izaći praktično u najjačem sastavu.

Ipak, jedan fudbaler im nedostaje u ovom septembarskom bloku utakmicu. U pitanju je Matijas Norman, a razlog nije nikakva povreda već politička odluka norveškog Saveza!

Matijas Norman
foto: EPA/Maurice van Steen

Naime, Norman je od 2019. član ruskog Rostova, a ovog leta trebalo je da, kao brojni drugi stranci iz ruske Premijer lige, napusti Rusiju i pređe u italijanski Leće.

Ipak, od tog transfera nije bilo ništa i Norman je potpisao novi ugovor sa Rostovom pa otišao u Dinamo iz Moskve na pozajmicu. Otada je ovaj 26-godišnji zadnji vezni izbačen iz reprezentacije Norveške, a sve zbog odluke da ode da igra fudbal u zemlji koja je trenutno u ratu s Ukrajinom.

Matijas Norman
foto: EPA/Koen Van Weel

"Suštinski, nije uloga fudbalskog saveza da kaže bilo šta oko izbora reprezentativaca o njihovom novu klubu, ali nalazimo se u posebnoj situaciji. Ceo norveški i evropski fudbal se slaže da zajedno izvrši pritisak na Rusiju kao na zaraćenu stranu, koja je takođe veoma aktivno koristila pozicije moći u sportu", rekla je predsednica FS Norveške Lise Klavenes.

"Svim ruskim timovima zabranjeno je učešće na međunarodnim sportskim takmičenjima. Stole (Solbaken, selektor) i ja se slažemo da Norman ne može da predstavlja Norvešku sada kada će igrati za novi ruski klub", poručila je predsednica.

Matijas Norman
foto: EPA/HAKON MOSVOLD LARSEN

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.