STANJE NA FINANSIJSKOJ TABELI SE NIJE PUNO PROMENILO: Pogledajte koliko su do sada zaradili Partizan i Zvezda!
Večiti derbi, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

da vidimo

STANJE NA FINANSIJSKOJ TABELI SE NIJE PUNO PROMENILO: Pogledajte koliko su do sada zaradili Partizan i Zvezda!

Za sada su najveći deo zarade ostvarili kroz kvalifikacije

Objavljeno:

Uporedo sa osvajanjem bodova i uvećavanjem nacionalnog koeficijenta, Crvena zvezda i Partizan se na evropskoj sceni bore i za što veću zaradu.

Za sada su najveći deo zarade ostvarili kroz kvalifikacije, dok se u grupnoj fazi tek očekuju velike stvari od dva naša najbolja kluba.

Crvena zvezda nije uspela da se plasira u Ligu šampiona, ali joj je i plasman u Ligu Evrope doneo vrlo dobru zaradu koja do sada ukupno iznosi 11.402.000 evra, i to samo na osnovu rezultata na terenu i desetogodišnjeg koeficijenta, ne računajući prihod od ulaznica.

Sa tom zaradom Zvezda se trenutno nalazi na 36. mestu u Evropi ove sezone.

168. večiti derbi, Seku Sanogo, Fuseni Dijabate
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Ali, u prva dva kola Lige Evrope ta zarada se nije uvećala, jer crveno-beli još nisu osvojili nijedan bod. Podsetimo, u Ligi Evrope svaka pobeda donosi 630.000 evra, a svaki remi 210.000.

Za to vreme, Partizan je od dosadašnjeg učešća u Ligi konferencija, što u kvalifikacijama, što u grupi inkasirao 4.555.500 evra, što mu u ovom trenutku donosi 73. mesto na evropskoj finansijskoj tabeli. U prva dva kola je uspeo da zaradi 332.000 evra, jer je oba puta remizirao, a svaki remi u Ligi konferencija donosi zaradu od 166.000 evra. Svaka pobeda u ovom takmičenju znači i zaradu od još pola miliona evra, a prvu narednu priliku da to učini Partizan će imati u sledećem kolu protiv nemačkog Kelna.

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.