TOG DANA JE OSTAO BEZ OCA: Ronaldinjovo pismo sebi kao osmogodišnjaku rasplakalo planetu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

emotivno i intimno do daske

TOG DANA JE OSTAO BEZ OCA: Ronaldinjovo pismo sebi kao osmogodišnjaku rasplakalo planetu! (FOTO) (VIDEO)

Brazilski mađioničar je ispričao čitav svoj život kroz obraćanje sebi kada je imao 8 godina i na dan kada je izgubio oca
Objavljeno:

Da, rekao sam s psom, koji je uz to neumorni defanzivac. Igraćeš s Robertom, s drugom decom i starijima iz parka. Na kraju ćeš se umoriti, ali ćeš i dalje hteti da igraš. Zato uvek sa sobom povedi svog psa Bomboma, koji je pravi brazilski pas, jer obožava fudbal. Na njemu ćeš vežbati dribiling i veštinu.

foto: AP

Godinama kasnije, kada budeš igrao u Europi, neki defanzivci podsećaćete na Bomboma. Detinjstvo će ti biti veoma teško. Kada napuniš 13 godina, počeće se pričati o tebi. O tvojoj veštini i tome šta sve možeš s loptom. Tada će ti nogomet još biti samo igra. Ali, 1994., kada budeš imao 14, Svetsko prvenstvo pokazaće ti da je fudbal više od jednostavne igre.

17. jun 1994. dan je kojeg pamti svaki Brazilac. Tog dana putovaćeš s mladom ekipom Gremia na utakmicu u Belo Horizonte. Finale SP-a je na TV-u, Brazil protiv Italije. Da, Brazil je u finalu prvi put nakon 24 godine i cela zemlja je stala. Svuda po Belo Horizonteu su brazilske zastave, nema boja osim žute i zelene. Na baš svakom punktu u gradu gleda se utakmica i sve je puno ljudi.

foto: Reuters

Gledaćeš finale sa saigračima. Nakon kraja regularnog dela i produžetaka je 0:0, pa slede penali i trenutak koji neće promeniti samo tvoj, nego i živote miliona Brazilaca: Bađo izvodi penal za Italiju i promašuje. Brazil je prvak sveta. Tokom lude proslave, postaće ti jasno šta želiš raditi do kraja života. Konačno ćeš shvatiti šta fudbal znači Brazilcima. Osetićeš snagu ovog sporta. Najvažnije, osetićeš sreću koju nogomet donosi običnim ljudima.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.