GDE JE, ŠTA RADI OBIORA ODITA? Grobari su ga OBOŽAVALI - A da li ste znali da je još u Srbiji?
Obiora Odita, Foto: Starsport©

pančevo

GDE JE, ŠTA RADI OBIORA ODITA? Grobari su ga OBOŽAVALI - A da li ste znali da je još u Srbiji?

U četiri navrata Obiora Odita dolazio je u Javor, svoj prvi klub po odlasku iz Nigerije pre dvadesetak godina, a ovog let iznenada je napustio Ivanjicu i preselio se u Pančevo.

Objavljeno:

Pomogao je svom matičnom klubu u Srbiji da se prošle sezone vrati među superligaše, ali neće 39-godišnji napadač ponovo igrati među najboljima.

Osam golova i četiri asistencije upisao je afrički veterena u prethodnoj sezoni, pripremao se tokom leta sa Ivanjičanima, za koje je i igrao prijateljske mečeve. Poslednji pre par dana protiv Jedinstva iz Bijelog Polja (3:1), ali kada je stigao poziv iz Železničara u Javoru nisu želeli da stoje na putu Oditi, svesni da u klubu iz Ivanjice neće imati značajnu minutažu u predstojećem takmičarskom ciklusu.

Obiora Odita
Obiora Oditafoto: Starsport

Železničar je prošlu sezonu završio kao treći u drugoligaškom karavanu, ali nije uspeo da se u baražu preko Radničkog iz Kragujevca izbori za status superligaša. Kragujevčani su posle 3:1 u prvom i 0:1 u drugom meču sačuvali tu privilegiju, dok će Pančevci ponovo pokašti. Veruju da bi Odita mogao da im pomogne u ostvarivanju konačnog cilja.

Pored Javora i sada Železničara, Nigerijac je u Srbiji igrao i za Voždovac i Mladost iz Lučana. Sa crno-belima je 2005. bio šampion, a igrao je i finale kupa 2018. u dresu Mladosti, koja je tada poražena upravo od Partizana.

Espreso/Mozzartsport


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.