DEJO SAVIĆEVIĆ SE SUROVO NAŠALIO! Ni Bajern u Srbiji ne bi mogao da bude šampion pored Zvezde i Partizana!
Dejan Savićević, Foto: Starsport©

u svom stilu!

DEJO SAVIĆEVIĆ SE SUROVO NAŠALIO! Ni Bajern u Srbiji ne bi mogao da bude šampion pored Zvezde i Partizana!

Legendarni Genije prokomentarisao situaciju u srpskom fudbalu i reprezentaciji od kada ju je preuzeo njegov veliki prijatelj Piksi

Objavljeno:

Proslavljeni fudbaler Dejan Savićević nije tako čest gost u Beogradu poslednjih godina, ali poziv da prisustvuje promociji knjige Dragana Stojkovića Piksija nije mogao da odbije.

- Osećam se lepo što sam ovde, ovo je sportska priča. Ljudi koji vole fudbal, poznaju fudbal došli su da odaju priznanje Piksiju za sve što je uradio tokom igračke karijere i za ovo sad u ulozi selektora. U ovakvom ambijentu svako mora da se lepo oseća i drago mi je što sam bio na promociji knjige - rekao je Savićević novinarima posle promocije.

Sve što je nekad bilo stalo je u knjigu, a osvrnuo se Dejan na vreme današnje, na ono što je Stojković uradio do sada kao selektor reprezentacije Srbije i ono što sledi – Mundijal u Kataru.

Dragan Stojković Piksi, Fudbal, Promocija knjige
foto: Starsport

- Piksi je napravio veliki uspeh direktnim plasmanom na Svetsko prvenstvo i sad ima mirni period da sve posloži. A, vi mediji - bez euforije! Jer, kad god se išlo sa euforijiom, bilo je „na vrh glave“. I treba da se nadate, očekujete, ali da pravite atmosferu kako Srbija ide kao favorit - to ne. Srbija bi trebalo da prođe grupu, a onda od utakmice do utakmice.

Zna Savićević dobro kvalitete selekcije Srbije.

- Imate dobru reprezentaciju i treba da su velika očekivanja od nje, ali samo sa nogama na zemlji, da se ne leti. Ističu se špicevi Mitrović i Vlahović, pa vezisti Sergej i Tadić... Samo treba strpljenja i bez euforije.

Nije želeo Dejo da upoređuje igrače iz njegove generacije sa današnjim.

- Druga su vremena. Tadić je Tadić, a Piksi je Piksi. Svaka generacija ima svoje posebnosti, ima svoje idole, glupo je to upoređivati. Sergej i Tadić su igrači kao što smo bili Piksi i ja, zato mi se oni više sviđaju od odbrambenih fudbalera ili golgetera. Od njih se ionako očekuje najviše.

Savićević i Piksi
Savićević i Piksifoto: Starsport

Dva nekadašnja Dejova kluba su nadomak novih titula. Najpre Crvena zvezda...

- Zvezda je dominantna u srpskom fudbalu poslednjih godina, a vidim da ima dosta žalbi sa druge strane brda. To je po mom skromnom mišljenju tragedija, da Partizan optužuje kada je Zvezda prva i obrnuto. A, da ostali klubovi ne mogu ni da privire da budu prvaci. Šalio sam se jednom da u Srbiji ni Bajern ne bi mogao da bude prvi pored Zvezde i Partizana. Napravili su crveno-beli velike uspehe i u Evropi, nadam se da će zadržati tim. Liga šampiona? Zavisi od žreba, nadam se da će uspeti.

Dok je Zvezda dominantna u srpskom fudbalu, Milan je nadomak prve titule posle 11 godina.

- Mislim da su je osvojili! Totalno je ludilo kako su odigrali sezonu i nadam se da neće propustiti priliku da donesu trofej u Milan.

Imao je legendarni Genije šta da kaže i o predstojećem finalu Lige šampiona.

- Ako je neko imao sreće, onda je to Real. Mislim da je Liverpul mnogo jača ekipa, pogotovo u odbrani. Madriđani su u tom delu drugorazredna ekipa, videlo se to protiv Čelsija, PSŽ-a i ostalih. Da nije bilo Benzeme i sudija, Real bi davno ispao.

Piksi je pomenuo da Deja smatra za šestu zvezdinu zvezdu...

- Mislim da smo završili za danas - uzvratio je Savićević na tu temu.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.