AKO JE ON NAJBOLJI SRPSKI SUDIJA, ONDA... Stanković ZAPALIO atmosferu pred derbi, ima jaku poruku za Stanojevića
FK Crvena zvezda, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

prštaće na marakani!

AKO JE ON NAJBOLJI SRPSKI SUDIJA, ONDA... Stanković ZAPALIO atmosferu pred derbi, ima jaku poruku za Stanojevića

Trener Crvene zvezde sa puno respekta i samopouzdanja najavio

Objavljeno:

U subotu od 18.00 na stadionu "Rajko Mitić" igra se verovatno odlučujući duel u šampionskoj trci, kada će snage odmeriti Crvena zvezda i Partizan.

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je pred 167. "večiti" derbi da će njegovi igrači biti hrabri sada na +2, baš kao što su bili na -5 bodova.

- U drugi deo prvenstva smo ušli sa -5 i na pripremama smo dali sebi cilj. Do sada smo uradili veliki posao. Ako smo mi bili hrabri na -5 u prošlom derbiju, gde smo mogli dosta toga da izgubimo, -8 bi sigurno bilo nedostižno. Pokazali smo da na 'Marakani' držimo konce u rukama. Zašto sada na +2 ne bismo bili hrabri? Ovaj stadion je uvek 12. igrač i mi ćemo se osloniti na naš kvalitet - rekao je Stanković u uvodu konferencije za medije na "Marakani".

Dejan Stanković
Dejan Stankovićfoto: Starsport©

- Derbi je utakmica gde nema jurnjave, već ti utakmica sama po sebi nemetne ritam. Derbi odlučuju sitnice, ko dobija duele... To se možda sa strane ne vidi, ali to praviprevagu. Mi gajimo ofanzivni fudbal, sa kalkulisanim rizikom, ali ništa neće biti promenjeno ni za ovaj derbi. Nikada ne možeš da prognoziraš ko je bolji, da li će biti lepa ili ružna utakmica. Mora da se vodi računa o svim detaljima.

Da li bi šampionska trka bila gotova ako Zvezda dobije derbi?

- Ako... Hajde da prvo prođe utakmica. Ako pobedimo, na dobrom smo putu, imaćemo ozbiljnu prednost, +5. AKo se to desi, serviraćemo za meč, da se izrazimo teniskim rečnikom.

Može li Stanojević da iznenadi Stankovića i obrnuto?

- Mi smo spremni za bilo koju opciju Partizana, radili smo na svim opcijama. Pokrili smo sve delove terena. Oni su ozbiljna ekipa koja se transformiše na terenu. Možda krenu sa krilima, ali oni ulaze unutra i onda postaju špicevi. Menig je u prošlom derbiju bio 'rame od pomoći' Rikardu. Partizan je ozbiljna ekipa, bili su prvi, ali i mi smo se dosta pitali i njihov kvalitet ne dolazi u pitanje.

Fudbaleri Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezdefoto: Starsport©

Da li bi Pavkov mogao da se očekuje od starta?

- Očekujemo od svih da budu na visini zadatka, jer se ne zna ko će biti igrač utakmice. Kao što je Dragović rekao, Zvezda ima mnogo heroja, a ja ću se nasloniti na tu izjavu.

Stanković je dodao da su svi spremni, da ima 24 igrača na raspolaganju i još jednom se osvrnuo na igru Partizana.

- Kada nismo vršili jak pritisak, onda kreću problemi. Oni su opasni na oduzetu loptu i brzu tranziciju. Možeš da probaš da ih pritisneš, ali šta ako oni prođu i iza leđa ostane 50 metara praznog prostora, a oni imaju brze igrače.

- Ulog je veliki. Odrasli smo ove sezone, kao grupa koja nije nijednom ustekla. Ovo nije trka na 100 metara, ovo je maraton. Imaš krize, hoćeš da odustaneš, boriš se. Nismo odustali i mislim da je to naša velika prednost.

Detalja sa prošlog derbija
Detalja sa prošlog derbijafoto: Starsport©/Predrag Milosavljević

Da li pritisak u javnosti posle prethodnog derbija može da poremeti igrače Zvezde?

- Oni su odrasli ljudi, veliki profesionalci, svi vakcinisani. Ne treba da vode računa o tome, iskusna smo ekipa. Pritisak? Nekada se to radi namerno, ali nećemo pasti na tako male stvari. Da nas poljulja neki naslov u novinama, nema potrebe.

Može li Zvezda da ponovi prvo poluvreme iz prethodnog derbija?

- Voleo bih, to je najkvalitetnije poluvreme u derbijima na kojima sam ja sedeo na klupi. Dobro, dominantno poluvreme u svim segmentima. Voleo bih da imamo približno isti pristup i ovog puta.

Prošli put je Srnić bio faktor iznenađenja, da li sada Stanković sprema nešto slično?

- Svaka utakmica, nebitno da li je derbi ili ne, drugačija je. ne može priprema da bude ista. Mogu ili ne moraju da budu isti momci, ali su drugačije obaveze na terenu. Danas u 18.00 imamo još trening, pa sutra ujutru aktivaciju i probaćemo sve da dovedemo do perfekcije. Nikad se ne zna ko bi mogao da bude junak tog dana.

Dejan Stanković
Dejan Stankovićfoto: Starsport©

O sudiji Srđanu Jovanoviću, koji je delegiran uprkos tome što ga Zvezda nije želela.

- Ako je on najbolji srpski sudija... Neka bude neprimetan i biće najbolji. Igraju najbolji klubovi, neka bude najbolji sudija.

Da li će nastaviti tradiciju pozdrava sa Stanojevićem?

- Nastavićemo to da radimo. Nemam nijedan razlog da ne zagrlim Saleta, da razmenimo po koju reč. Sa moje strane je tako, a verujem biće i sa njegove. Stisak ruke, da se poželi sreća, to je prvi i osnovno - zaključio je Dejan Stanković.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.