Sudio je derbije koji su označili kraj SFRJ: Hrvati su brutalno psovali Prosinečkog, a Arkan me je spasio od Šešeljevaca! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/CroCreator

MIhajlović i štimac prijatelji

Sudio je derbije koji su označili kraj SFRJ: Hrvati su brutalno psovali Prosinečkog, a Arkan me je spasio od Šešeljevaca! (VIDEO)

Adem Fazlagić je bio arbitar kome je poslednjih godina zajedničke države davan zadatak da deli pravdu na mečevima visokog rizika, a ovo je njegova ispovest
Objavljeno:

Sada 25 godina kasnije, on se u intervjuu za "Sport.ba" prisetio tog duela, na kome je bila strašna tenzija među igračima i situacija na ivici incidenta.

- Bilo je previše provokacija između Siniše Mihajlovića s jedne strane i Igora Štimca s druge. Nema šta trener Hajduka Josip Skoblar nije govorio Robertu Prosinečkom. Bio sam u situaciji da puno toga prećutim jer se psovalo sa svih strana. Na običnoj utakmici jedna psovka može značiti crveni karton, ali ove su se svi tako ponašali, a sve provokacije su bile na nacionalnoj osnovi. Iz Hajduka su bili najviše kivni na Prosinečkog i on je stalno bio na meti - prisetio se Fazlagić.

On je tada isključio i Mihajlovića i Štimca.

- U gužvi nisam video ko koga udara. Njih dvojica su bila najgora u svemu dotad i zato sam ih isključio. Prethodno mi je Mili Hadžiabdić iz Hajduka kazao da dobro pazim koga ću isključiti. Možda je zanimljivo da sam stvarno dobar prijatelj bio i sa Mihajlovićem i sa Štimcem. Mihajlovića sam vozio na okupljanje A reprezentacije dok je još bio igrač Vojvodine.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.