Sudio je derbije koji su označili kraj SFRJ: Hrvati su brutalno psovali Prosinečkog, a Arkan me je spasio od Šešeljevaca! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/CroCreator

MIhajlović i štimac prijatelji

Sudio je derbije koji su označili kraj SFRJ: Hrvati su brutalno psovali Prosinečkog, a Arkan me je spasio od Šešeljevaca! (VIDEO)

Adem Fazlagić je bio arbitar kome je poslednjih godina zajedničke države davan zadatak da deli pravdu na mečevima visokog rizika, a ovo je njegova ispovest
Objavljeno:

Oni koji se sećaju i pamte, dobro znaju da je nažalost raspad bivše Jugoslavije počeo baš na fudbalskim utakmicama, na kojima je poslednjih godina uoči krvavog rata bila eskpanzija nacionalizma izražena kod navijača svih klubova.

Većina tvrdi da je simbolični početak kraja SFRJ bio meč Dinama i Crvene zvezde u Zagrebu kada su izbili neredi koji su u mnogome odredili i pokazali šta će se dešavati narednih godina, a tu utakmicu koja nije ni odigrana trebalo je da sudi Adem Fazlagić.

Upravo je jednom od najboljih jugoslovenskih sudija tog vremena bila davana dužnost da vodi najnapetije mečeve i utakmice visokog rizika, pa je tako bilo i godinu dana kasnije kada je sudio poslednje finale Kupa Maršala Tita odigrano između Crvene zvezde i Hajduka na stadionu JNA u Beogradu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.