STANKOVIĆ O MIHI, BORJANU I RADNIČKOM: Nećemo izgovore tražiti u terenu!
Dejan Stanković, Foto: Starsport©

spreman za niš

STANKOVIĆ O MIHI, BORJANU I RADNIČKOM: Nećemo izgovore tražiti u terenu!

Gledaću da što pre da odem do Bolonje da ga vidim - rekao je između ostalog Dejan Stanković, na pitanju o Siniši Mihajloviću

Objavljeno:

Trener fudbalera Crvene zvezde, Dejan Stanković, rekao je danas da je Radnički iz Niša pokazao da je tvrd i jak protivnik na svom terenu, ali je istakao da crveno-beli ne odustaju od cilja da pobede u svakoj utakmici "koliko god to izgledalo teško".

- Očekujem dosta tešku utakmicu. Radnički je pokazao da je na svom terenu tvrd i jak protivnik. Imaju mali broj primljenih golova u poslednje vreme, stabilizovali su se i očekuje nas težak meč - rekao je Stanković, prenosi klub.

- Svesni smo da je za nas svaki meč težak. Kada smo pričali o drugom delu takmičenja znali smo da moramo da pobedimo sve utakmice. Nećemo odustati od te ideje ni u Nišu, koliko god to izgledalo teško - dodao je on.

1 / 5 Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde sutra gostuju niškom Radničkom u utakmici 29. kola Superlige Srbije.

Crveno-beli su drugi na tabeli domaćeg šampionata sa 75 bodova, koliko ima i Partizan, ali imaju prednost boljeg međusobnog skora, dok je Radnički četvrti sa 40 bodova.

Radnički i Zvezda su ove sezone dva puta odmeravali snage, u oba navrata na stadionu "Rajko Mitić". U Superligi je jesenas bilo 1:0 za domaćina, a u osmini finala Kupa Srbije, pre mesec i po dana, nije bilo golova, pa je Zvezda prošla dalje posle penala.

Dejan Stanković
foto: EPA/Robert Perry

Stanković je istakao i da teren neće predstavljati odlučujući faktor, kao i da nema specijalne taktike za takve uslove.

- Žao mi je što dosta terena u Srbiji teško za igranje, ali kako je nama tako je i njima. Gledaćemo da se što pre adaptiramo, kao što je to bilo u Milanovcu gde je bio težak teren i meč posle Glazgova... Tu smo potrošili dosta vremena da se adaptiramo na protivnika i teren, ovde ćemo gledati da to bude što brže i bolje. Nećemo izgovore tražiti u terenu - rekao je on.

Stanković je naveo da su svi igrači na okupu, osim Pićinija, koji će se priključiti trenažnom procesu u narednih nekoliko dana.

Milan Borjan
foto: EPA/ANDREJ CUKIC

- Borjan se vratio danas zbog reprezentativnih obaveza, tako da ćemo videti kako se oseća, ali njemu to nije strano da se posle reprezentacije vrati na gol. Videćemo da li je previše umoran ili ne. Svi ostali su trenirali i zdravi su, izvešćemo najjači sastav koji imamo - rekao je on.

Legendarni igrač Zvezde, a sada trener Bolonje Siniša Mihajlović nedavno je saopštio da će morati ponovo da se vrati u bolnicu na novu seriju terapija protiv leukemije. Mihajlović se trenutno ne nalazi u dobrom zdravstvenom stanju, a Stanković je istakao da zna da će on sada biti "duplo jači u toj borbi nego što je bio prvi put".

- On je spreman na sve što ga očekuje. Pričali smo dosta, imali smo jaku bitnu utakmicu kada sam saznao to jutro i kada mi je rekao. Pogodilo me je jako i dosta je stresno, ali sigurno da je njegovoj familiji i najbližima mnogo gore. Samo oni znaju kroz šta je Siniša direktno prolazio, jer su bili pored njega - rekao je Stanković.

Dejan Stanković, Siniša Mihajlović
foto: Facebook/Butasport.rs

- Sem ljubavi i poštovanja prema njemu i misli koje imam, to je jedino što mogu da mu pošaljem. Gledaću da što pre da odem do Bolonje da ga vidim. Šaljem mu puno ljubavi i mnogo podrške - zaključio je Stanković.

Utakmica Radnički Niš - Crvena zvezda na programu je sutra od 16.15 na stadionu Čair.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.