SPORTSKI APRIL! Nole juri titule i rekorde nove, u fudbalu i košarci večiti ljute bitke vode!
Sportski april ilustracija, Foto: Starsport©, Emilija Jovanović, EPA-EFE/ALI HAIDER

ludilo na sve strane!

SPORTSKI APRIL! Nole juri titule i rekorde nove, u fudbalu i košarci večiti ljute bitke vode!

Saznaćemo i ko je šampion regionalne lige u vaterpolu

Objavljeno: 14:43h

Novi mesec, nova uzbuđenja. Proleće je godišnje doba koje donosi odgovore na brojna pitanja u svetu sporta, a tako će biti i ove godine.

U centru pažnje u aprilu je tenis i početak sezone na šljaci. Novak Đoković igraće dva turnira tokom aprila, a prvi je Masters u Monte Karlu. Najbolji teniser sveta pokušaće treći put u karijeri da osvoji ovaj prestižni turnir. Đoković je ovaj turnir osvojio 2013. i 2015. godine, a sada mu predstoji težak zadatak.

Novak Đoković
foto: EPA/Sebastien Nogier

Medvedev, Zverev, i aktuelni šampion Cicipas samo su neki od igrača koji vrebaju da osvoje trofej na turniru koji se igra od 10. do 17. aprila. Podsetimo, grčki teniser je prošle godine u finalu Monte Karla savladao Andreja Rubljova sa 2:0 u setovima.

I taman kada se završe uzbuđenja u Monte Karlu sledi ono pravo. Jeste da je turnir iz kategorije 250, ali domaćin je glavni grad naše zemlje Beograd.

Serbia Open 2022 će ove godine biti održan u Teniskom centru „Novak“ od 17. do 24.aprila. U singlu će učestvovati 28 fenomenalnih igrača u glavnom žrebu, od kojih će trojica dobiti specijalnu pozivnicu.

Listu učesnika predvodi najbolji na svetu Novak Đoković, a tu su još: Andrej Rubljov, Dominik Tim, Gael Monfis, Fabio Fonjini, kao i ostale domaće nade Miomir Kecmanović, Dušan Lajović, Laslo Đere i Filip Krajinović.

1 / 5 Foto: Starsport©

Za razliku od prošle godine, publika će ovaj put moći da prati sa tribina sve mečeve od početka turnira. Interesovanje ljubitelja belog sporta je ogromno. Ukoliko ste u prilici dođite na Dorćol jer zabava i uživanje su vam sigurno zagarantovani.

U aprilu se završava regularni deo Superlige Srbije u fudbalu. Do kraja ovog dela takmičenja ostala su da se odigraju još dva kola, a večiti rivali vode ljutu bitku za prvo mesto pred start plej-ofa pošto su poravnati na prvom mestu po broju osvojenih bodova.

1 / 3 Foto: Starsport©

Crvena zvezda u preostala dva kola najpre gostuje u Nišu, a zatim na svom terenu dočekuje Radnički iz Kragujevca, dok Partizan dočekuje TSC, a potom gostuje kod ekipe Čukaričkog. Kada govorimo o plej-ofu u aprilu se igraju tri kola, a termini su: 16.4, 20.4. i 27.4.

Nastavljaju se i evropski kupovi u fudbalu. U svim takmičenjima igraju se četvrtfinalni mečevi, a parovi su sledeći:

Liga šampiona: Benfika - Liverpul, Mančester Siti - Atletiko Madrid, Čelsi - Real Madrid i Viljareal - Bajern Minhen

Liga Evrope: Lajpcig - Atalanta, Braga - Glazgov Rendžers, Vest Hem - Lion i Ajntraht Frankfurt - Barselona i

Liga Konferencija: Fejnord - Slavija Prag, Lester - PSV Ajndhoven, Olimpik Marsej - PAOK Solun i Bodo Glimt - Roma.

Zavrsnica regularnog dela je i u svetu košarke. U regionalnoj ABA ligi Zvezda je blizu prvog mesta pred plej-of, a da li će tako i biti značemo kada se pored redovnih kola odigraju i zaostale utakmice koje su odložene zbog koronavirusa.

1 / 3 Foto: Espreso/Emilija Jovanović

Dva najpopularnija srpska kluba vode i velike bitke u evropskim takmičenjima. Crvena zvezda pokušava da se domogne osmog mesta na tabeli Evrolige i plasmana u doigravanje, a do kraja regularnog dela ima još tri susreta protiv Bajerna i Žalgirisa u gostima i protiv Efesa na domaćem parketu.

Partizan je brige oko plasmana u plej-of Evrokupa odavno prebrinuo, a do kraja regularnog dela timu Željka Obradovića ostao je još jedan duel u grupi i to protiv najslabije ekipe Trenta što će biti dobra prilika da se ekipa uigra za one glavne duele koji tek predstoje.

Na kraju ovog teksta, a na samom početku aprila saznaćemo ko je najbolji tim regiona kada je reč o vaterpolu. Jadranska vaterpolo liga ulazi u završnicu, a predstojećeg vikenda u Beogradu dobićemo novog šampiona regionalnog takmičenja. Posle 12 kola koja su odigrana kroz izuzetno naporan turnirski sistem, četiri najbolja tima: Novi Beograd, dubrovački Jug, splitski Jadran i kragujevački Radnički boriće se za titulu prvaka.

VK Novi Beograd, Dušan Mandić
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

Domaćini Fajnal-fora su Novobeograđani koji su to pravo stekli osvajanjem prvog mesta na kraju ligaškog dela takmičenja, pa će se mečevi za trofej igrati na bazenu “11. april” u Beogradu. Polufinalni dueli su na programu u subotu 2. aprila. Sastaju se Novi Beograd – Radnički (18h) i Jug – Jadran (20.15), a finale se igra u nedelju 3. aprila sa početkom u 20 sati i 30 minuta.

(Espreso/M. Dr.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.