MUTLJAVINA U SRPSKOM FUDBALU: Apolon uzimao milione na srpskim talentima, a oni nisu odigrali ni minut tamo!
Foto: Dado Đilas/Saša Pavlić Koky/Profimedia

Veliki serijal

MUTLJAVINA U SRPSKOM FUDBALU: Apolon uzimao milione na srpskim talentima, a oni nisu odigrali ni minut tamo!

Na osnovu dokumenata"Football leaks" dostavljenih "Njuzviku" i vodećim evropskim medijima otkriva se kako su se vršili transferi srpskih "vunderkindova" preko Kipra
Objavljeno: 14:06h
foto: Saša Pavlić Koky

Sportisti za koje je utvrđeno da su imali potpisane ugovore sa Apolonom, a da tamo zapravo nisu igrali su Gaćinović, Maksimović, Pavlovski and Jović – i svi oni imali su ugovore sa firmom Lian Sports.

Rutenberg je u dopisu Portu nudio novi kontigent mladih igrača iz Srbije. Najstariji među njima je imao 20 godina, dok su ostala četvorica bili maloletnici. Nijedan od njih nije završio u Portu, ali su dvojica potpisala ugovore sa Apolonom u najvećoj tajnosti, da bi potom otišli u portugalsku Benfiku, odnosno nemački Ajntraht.

Ispostavilo se da je Apolon tranzitna tačka kroz koju su zvaničnici klubova iz Srbije trgovali svojim talentovanim igračima. Obično je iznos koji su srpski klubovi dobijali od Apolona bili daleko manji od konačne cene koju su za tog igrača davali zapadnoevropski klubovi. Mnogi igrači bili su preprodati posle samo nekoliko dana, dok je profit ostajao investitorima na Kipru, među njima i Piniju Zahaviju. Ko je sve uključen u ove poslove i zašto se to dešava?

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.