Sada su stvarno ušli MEĐU LEGENDE!
Patrik Vijera i Vejn Runi, Foto: Epa/ Aleksandra Szmigiel, Epa, Epa/ PETER POWELL

premijer liga

Sada su stvarno ušli MEĐU LEGENDE!

Kuća slavnih Premijer lige dobila je dva nova člana.

Objavljeno:

Legenda Mančester junajteda, koja je u Premijer ligi još nastupala za Everton. Znamo ga i kao velikog preljubnika, ali i velikog dasu koji se našao Karlosu Tevezu kada su ga maltretirali.

Reč je o sadašnjem treneru Derbija Vejnu Runiju koji je na listi najboljih strelaca u istoriji Premijer lige sa 208 golova, uz 491 nastup u toj ligi.

"Velika mi je čast što sam primljen u Kuću slavnih, zajedno sa neverovatnom grupom igrača, koji su već primljeni. Pratim Premijer ligu od kad znam za sebe. Uvek mi je bio san da postanem profesionalni fudbaler, da postižem golove i osvajam trofeje, a imao sam sreću da sam pet puta osvojio Premijer ligu", rekao je Runi.

Vejn Runi
Vejn Runifoto: AP

Drugi je desetak godina stariji, zadnji vezni igrač 45-godišnji bivši francuski fudbaler koji je igrao za Arsenal i Mančester siti.

Patrik Vijera je u periodu od 1996. do 2005. igrao u veznom redu Arsenala, za koji je odigrao 307 utakmica, uz 31 gol i 34 asistencije.

Sa londonskim klubom osvojio je tri titule u Premijer ligi.

"Biti tu sa najboljim igračima Premijer lige, najbolje lige na svetu, više je od onoga o čemu sam ikada razmišljao. Da se moje ime nadje zajedno sa takvim igračima, čini me ponosnim i tera me da shvatim koliko sam zapravo bio dobar", rekao je Vijera, sadašnji trener Kristal Palasa.

U kući slavnih se od ranije nalaze, Tjeri Anri, Alan Širer, Erik Kantona, Roj Kin, Frenk Lampard, Denis Bergkamp, Stiven Džerard i Dejvid Bekam.

Esprreso/B92


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.