SIMBOLIKA: Oblak se nadvija nad Nemačkom, Maradona čeka osvetu, Venger će da plače, Suarez već pazari suknjice! (VIDEO)
Foto: Reuters/AP/Fonet

ISTORIJA NE GREŠI!

SIMBOLIKA: Oblak se nadvija nad Nemačkom, Maradona čeka osvetu, Venger će da plače, Suarez već pazari suknjice! (VIDEO)

Toliko istorijskih činjenica povezuje neke od rivala u osmini finala najjačeg svetskog klupskog takmičenja, da smo morali to da podelimo sa vama...
Objavljeno: 14:22h

Real Madrid - Napoli

Ova dva tima su igrala u sezoni 1987/88, kada je boje svetloplavih iz Napulja branio Dijego Armando Maradona! Tada je Real slavio sa 3:1 u ukupnom skoru, a El Pibe nije uspeo da se upiše u listu strelaca! Da li će možda Insinje ili Mertens ispraviti to, ili će Kristijano Ronaldo biti prejak?

Bajern Minhen - Arsenal

Šta reći o ovom duelu, a što ne znaju već vrapci na grani? Ove dve ekipe sastale su se čak deset puta u poslednjih 16 godina i Bajern je po pravilu uspešniji. Imao je Arsenal i tri pobede, ali su sve one donekle bile Pirove, a posebno ona 2013. od 2:0, kada su Vengerovi puleni i pored toga ispali. Na poslednjoj utakmici koju su odigrali, Bavarci su slavili sa čak 5:1.

Treba pomenuti i to da su iz Bajerna u novembru likovali, tako što su priželjkivali upravo Arsenal, da bi ponovili taj gigantski trijumf iz prošle sezone. Iako su Tobdžije 14. put zaredom prošle grupnu fazu, samo 2006. godine su došle do finala, ali, mi iskreno sumnjamo da će ponoviti taj uspeh, pošto su naletele na veoma jakog i istorijski nezgodnog protivnika.

Bajer Leverkuzen - Atletiko Madrid

Većina vas se seća one ultradramatične penal serije od pre dve godine, kada su se ova dva tima sastala takođe u osmini finala. Tada su Jan Oblak i Bernd Leno iskidali, igrači bukvalno nisu znali kako da im daju gol, a najsmešniji je ispao Hakan Čalhanoglu, koga je golman Atletiko Madrida i reprezentacije Slovenije nasamario kao dete u osnovnoj školi. Podsetimo se i toga...

PSŽ - Barselona

Ove dve ekipe su tokom prethodnih sezona snage odmeravale čak u tri navrata, i to sva tri u nokaut fazama Lige šampiona. Barsa je sva tri puta izlazila kao pobednik, pa čak i onda kada je u obe utakmice bilo nerešeno (2:2 u Parizu, 1:1 u Španiji).

A, ono na šta svi prvo pomisle pri pomenu ovog duela, je ono Suarezovo poigravanje sa sada već bivšim igračem PSŽ Davidom Luizom, kada mu je probacio loptu kroz noge, i lov na pauka (sećate li se kako je ta lopta ušla u gol).

(Aleksa Radosavljević)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.