Košarkašice Srbije položile još jedan ispit pred Eurobasket, ali to nije jedina vest koja raduje!
Foto: Dado Đilas

bravo devojke!

Košarkašice Srbije položile još jedan ispit pred Eurobasket, ali to nije jedina vest koja raduje!

Košarkašice Srbije pobedile su selekciju Japana rezultatom 90:73

Objavljeno:
foto: Reuters

Sa čak 11 poena Milovanovićeve i sedam Čađo evropske prvakinje su na prvi obavezan predah otišle sa plus sedam - 27:20.

Dobra vest je i povratak Ane Dabović, koja je prvi put zaigrala posle oporavka od povrede, dok je Sonja Petrović i dalje na poštedi zbog problema sa kolenom.

Vođstvo nije dovođeno u pitanje, Milovanovićeva je nastavila da cepa mrežicu, u tome joj se pridružila borbena Aleksandra Crvendakić, a trojku je postigla i Nina Bogićević. Uz pristup koji uvek krasi naše kraljice, na poluvreme se otišlo rezultatom 50:41.

foto: Reuters

Provera protiv azijske selekcije poslužila je za neke nove taktičke zamisli, pa su tako Karadžićeve izabranice igrale i presing preko celog terena.

To je dodatno unosilo paniku u redove rivalki i donosilo ukradene lopte ili Japanke nisu uspevale da završe napad za predviđeno vreme. Dobra odbrana krunisana je uvećavanjem prednosti koja je sve vreme bila dvocifrena i u poslednju deonicu se ušlo sa 71:59.

Nijednog trenutka košarkašice Srbije nisu popuštale u pristupu i borbenosti, već su sve vreme igrale kao da se radi o takmičarskoj utakmici. Bilo je prostora i za efektne blokade u režiji Crvendakićeve i Dragane Stanković, dok je vođstvo bilo i veće od 20 razlike, a susret je završen sa plus 17.

BONUS VIDEO: Verbalni sukob Grobara i prvog čoveka KLS Leona Deleona u Pioniru

(Espreso.co.rs/ Blicsport)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.