DONČIĆ POSTAVIO SLOVENIJU NA 1. MESTO U GRUPI: Lukina nova monstruozna partija, Francuzi nisu imali odogovor!
Luka Dončić, Foto: EPA/Sascha Steinbach

eurobasket grupa b

DONČIĆ POSTAVIO SLOVENIJU NA 1. MESTO U GRUPI: Lukina nova monstruozna partija, Francuzi nisu imali odogovor!

Rezultatska klackalica i u poslednja dva minuta, a nakon poena Čančara Slovenci su stigli do 86:82

Objavljeno:

Reprezentacija Slovenije je uspela da savlada Francusku u poslednjem kolu grupe B pošto su bili bolji u finišu rezultatom 88:82.

Od samog starta se videlo da će ovo biti meč reprezentacije Francuske i Luke Dončića.

Slovenački reprezentativac je briljirao od početka, upravo je on održavao prednost svoje ekipe i to nakon velikog preokreta u prvoj četvrtini, imali su Francuzi 14:3, da bi prva deonica bila završena rezultatom 19:20.

Egal u nastavku, u drugoj i trećoj četvrtini su Slovenci imali prednost, ali blagu i Francuzi su uvek uspevali da se vrate i da izjednače rezultat, par puta smo videli i rezultatsku klackalicu.

Dončić je praktično u svakom trenutku imao makar polovinu poena slovenačke reprezentacije na svom kontu, bio je nezaustavljiv sa osmehom na licu, videlo se da je ovo njegov dan.

Slovenci su trojkama u poslednjoj četvrtini stekli ogromno vođstvo. Edo Murić je pogodio za 74:67, da bi potom fenomenalni Dončić pogodio za 80:70, a Francuzi se nisu dali.

Napravili su seriju od 9:0, trojkom Ertela prišli na 79:80, a Slovenci su promašivali trojke na drugoj strani i mučili su se i da upute šut ka košu u pojedinim napadima.

Rezultatska klackalica i u poslednja dva minuta, a nakon poena Čančara Slovenci su stigli do 86:82 na ulasku u poslednji minut, da bi Goran Dragić rešio pitanje pobednika nakon kontre.

Luka Dončić na kraju 47 poena, Goran Dragić 14, Murić 9. Kod Francuza Gober 19, Furnije 15.

Slovenija je ovom pobedom obezbedila prvo mesto u grupi.

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.