LITVANIJA JE OPET BILA KOBNA PO BOSNU: Valančiunas i ekipa ponovo poslali "zmajeve" kući, sledi duel sa Španijom!
Jonas Valančiunas, Foto: EPA/Sascha Steinbach

eurobasket grupa b

LITVANIJA JE OPET BILA KOBNA PO BOSNU: Valančiunas i ekipa ponovo poslali "zmajeve" kući, sledi duel sa Španijom!

Marijus Grigonis je ubacio 16 poena

Objavljeno:

Košarkaši reprezentacije Litvanije savladali su Bosne i Hercegovine sa 87:70 (28:28, 28:14, 19:17, 12:11) i tako izborili plasman u osminu finala Evropskog prvenstva, dok njihov rival završava učešće.

Direktan duel Litvanije i Bosne i Hercegovine odlučio je koji će od dva tima nastaviti takmičenje. Iako su senzacionalno savldali Sloveniju i tako pokazali da mogu da se nose sa svakim, košarkaši Bosne i Hercegovine nisu uspeli da prikažu identičan nivo u ostalim mečevima i to ih je koštalo prelaska u eliminacionu fazu takmičenja.

Može se reći da je druga deonica bila krucijalna za ovaj susret budui da su Litvanci bili duplo bolji. Furiozni drugi kvartal dao je selekciji Litvanije dodatan vetar u leđa, Bosna i Hercegovina nije uspela od toga psihički da se oporavi.

Čitavih 10 trojki ubacili su Litvanci tokom meča i tu, ali i kroz centarsku liniju pravili razliku koja je od sredine druge deonice bila konstantno dvocifrena.

Marijus Grigonis je ubacio 16 poena, dok ni 22 poena Džanana Muse nije pomoglo Bosni i Hercegovini da napravi više u ovom duelu.

Litvanci će u osmini finala igrati protiv selekcije Španije.

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.