Fudbal je igra u kojoj uvek pobede Nemci... Osim ako je protivnik Italija! (VIDEO)
Foto: AP

panceri protiv tradicije

Fudbal je igra u kojoj uvek pobede Nemci... Osim ako je protivnik Italija! (VIDEO)

Zajedno su osvojili osam Svetskih i četiri Evropska prvenstva, ali kada pogledamo istoriju njihovih duela dolazimo do jednog fascinantnog podatka
Objavljeno:

3. Evropsko prvenstvo 1996. godine

Posle nerešenog rezultata 0:0, slekcija Italije je ispala iz grupne faze, pa se ovaj rezultat može smatrati najvećim uspehom "elfa" u duelima sa Italijom. Nemci su kasnije osvojili titulu, a moglo je biti drugačije da je Đanfranko Zola bio precizan sa penala u 9. minutu. Treba napomenuti i da su izabranici Tomasa Štrunca igrali sa igračem manje.

4. Svetsko prvenstvo 1982. godine

Spektakularan meč u u finalu Mundijala u Španiji koji je pratilo 90.000 navijača na "Santijago Bernabeuu". Italiju je predvodio Dino Zof, Nemačku Karl-Hajnc Rumenige i Pol Brajtner. Momci sa Mediterana su slomili protivnika golovima Paola Rosija, Marka Tardelija i Alesandra Altobelija i osvojili treću titulu u istoriji. Poraz je ubleažio pomenuti Brajtner.

5. Svetsko prvenstvo 1970. godine

Možda i najspektakularniji duel dva velikana ikad, i to ponovo u polufinalu Mundijala. Italija je povela već u osmom minutu preko legende Intera Roberta Bonisenje, a tadašnji igrač Milana Karl-Hajnc Šnelinger je izjednačio u nadoknadi vremena, a potom se otišlo u možda najuzbudljivije produžetke ikada.

"Panceri" su poveli pogotkom Gerda Milera u četvrtom minutu nastavka, Tarkizio Burgnič je poravnao četiri minuta kasnije, a "azure" u novo vođstvo dovodi Luiđi Riva. Potom Gerd Miler postiže pogodak za 3:3, a pobedu "azurima" donosi Đani Rivera u 111. minutu.

Ipak, u finalu "azuri" su pregaženi od strane Brazila rezultatom 4:1.

Neverovatna istorija mečeva dve ekipe... Videćemo da li izabranici Joakima Leva imaju snage da prekinu neugodnu tradiciju!

(Vladimir Šuster)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.