Brega prvi put o misterijama koje ga prate: Da li je Dugme radilo za Udbu, o ludim noćima sa Đinđićem i svađi s Kustom!
Foto: Fonet, Profimedia

Istina o premijeru

Brega prvi put o misterijama koje ga prate: Da li je Dugme radilo za Udbu, o ludim noćima sa Đinđićem i svađi s Kustom!

Goran Bregović je čovek za kog možemo slobodno da kažemo da je proživeo stotinu života
Objavljeno: 09:40h
foto: Facebook

Bregović je prvi put aktivno ušao u politiku kada je, sa svim tamošnjim intelektualcima, u Sarajevu podržao stranku Ante Markovića, s ciljem da se spreči rat. Drugi put se u politici nakratko pojavljuje kada ga je Zoran Đinđić, pozvao da se obrati studentima na protestima protiv Miloševićeve krađe glasova. O svom prijateljstvu sa Đinđićem, Bregović za novi broj Nedeljnika kaže:

- Poznavao sam ga, dolazili smo kući jedan kod drugoga. Družile su se naše porodice. Vodio sam ga u ciganske kafane. Vodio sam ga u neku zadimljenu cigansku kafanu blizu železničke stanice. Voleo je da ide sa mnom. Naravno, nisam imao stav prema njemu samo kao prema nekom premijeru jer, kad s nekim provedeš noć u kafani, on ti nije samo premijer - ispričao je Bregović.

Na pitanje da li se za vreme rata uplašio siromaštva, Brega je odgovorio:

- U jednom trenutku sam bio bogata zvezda. Stan, "jaguar", kuće, brod, vikendice...I kada je počeo rat, doživeo sam strah. Jer kad odjednom sve izgubiš, onda se čovek zaista uplaši. Sećam se da me je bilo strah da kupim novi sako, pa mi je supruga prekrajala.

foto: Print Screen Youtube

Pisalo se i spekulisalo godinama kako je "Bijelo dugme" zapravo projekat države, vođen iz Udbe. Teorija zavere širila se masovno godinama, ali Brega je tek sada rekao šta misli o tome:

- Sećam se kada su nas pozvali da sviramo Titu za Novu godinu. Tito je posle 5 sekundi zapušio uši, skinuli su nas sa bine posle nekih osam sekundi. Tako da sam najviše deset sekundi svirao kao državni projekat.

(Espreso.co.rs/Nedeljnik)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.